Még két játékost igazolna a Diósgyőr

A Puskás játékosát a Budafok és a DAC is vinné.

Forrás: dvtk.eu

Mint arról beszámoltunk az augusztus 15-i bajnoki rajtra készülő Diósgyőri VTK a jövő héten kezdi a felkészülést. Hétfőn orvosi vizsgálaton vesznek részt a játékosok, kedden és szerdán terheléses diagnosztikán, csütörtökön pedig már edzésen, ezt követően pedig edzőmeccsek várnak a játékosokra, ahol az új igazolások, így Gheorghe Grozav és Hegedűs János is debütálhatnak. 

Megvan, mikor mutatkoznak be Grozavék a DVTK-ban - NB1.hu

 

A keretet érintő változásokról a boon.hu számolt be. A nemrég véget ért idényben 3 kapus és 24 mezőnyjátékos alkotta a piros-fehérek keretét, legalábbis az utolsó előtti fordulóig, amikor két labdarúgót, a szerb Dusan Brkovićot és bosnyák–svájci kettős állampolgárságú Haris Tabakovićot kitették a keretből (az azóta az NB II.-be kiesett, Debreceni VSC vendégeként elszenvedett idegenbeli 4–0-s vereség után). Előbbi játékosnak az előző hónap végén amúgy is lejárt a szerződése a DVTK-val, és bár a klub szerződéshosszabbítást ajánlott neki hónapokkal ezelőtt, ezt a belső védő nem írta alá.

A hírek szerint Brkovićot korábbi edzője, a DVTK-nál is megfordult Bódog Tamás szívesen látná új csapatánál, a Budapest Honvédnál.

 

Tabaković egyelőre szabadlistán van, és bár élő szerződés köti a DVTK-hoz, érdeklődő esetén megválnának tőle.  A DVTK tavalyi keretéből 23 játékosnak (20 mezőnyjátékosnak és 3 kapusnak) az új évadra is van érvényes megállapodása, Brković mellett csupán két, Diósgyőrben kölcsönben szerepelt labdarúgónak járt le a kontraktusa, Kiss Tamásnak és Egerszegi Tamásnak.

"Kiss Tamásért bejelentkeztünk a Puskás AFC csapatánál, közöltük a felcsúti klub vezetésével, hogy szeretnénk, ha nálunk folytatná a pályafutását. Ám a helyzet az, hogy nem mi diktáljuk a feltételeket, hanem a Puskás csapata, és hiába tudjuk azt, hogy a fiatal támadó az új évadban is szívesen játszana nálunk, nem csak rajtunk múlik, hogy ez így lesz-e – válaszolta a boon.hu-nak Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – A Paksi FC-től tavaszra hozzánk érkezett Egerszegi Tamással más a helyzet. Amíg itt volt, segített, de ebben a rövid időszakban, ami alatt a csapattal együtt edzett, nem tudott meghatározóvá, alapemberré válni, emiatt nem folytatódik az együttműködésünk.

A boon.hu úgy tudja, 

Kiss Tamás újbóli kikölcsönzésére kevés az esélye a DVTK-nak, mert túl azon, hogy az újonccsapat, a Budafoki MTE is szívesen látná soraiban, a nemzetközi kupaszereplés előtt álló szlovák DAC is erősen érdeklődik iránta, és az sem kizárt, hogy az ugyancsak Európa-liga-induló Puskás AFC játékosa lesz az új évadban, mert nem adják kölcsön senkinek.

Brković és Egerszegi mellett további négy olyan labdarúgó sem tér vissza a DVTK-hoz, akiknek a játékjogával az előző évad végén még a piros-fehérek rendelkeztek, és kölcsönben, NB II.-es gárdákban szerepeltek. A DA Tiszakécske LC együttesében játszott Tóth Barnabás szerződése lejárt a Diósgyőrrel, így ő szabadon igazolhatóként találhat magának új klubot. Zsolnai Richárd, annak ellenére, hogy a Budafoki MTE-vel feljutott az NB I.-be, marad a másodosztályban, az FC Ajkában folytatja, a DVTK kölcsönjátékosaként. A piros-fehérek két saját nevelésű fiatalja közül Bárdos Bence egy évet hosszabbított a Diósgyőrrel, és újabb egy évadon át az NB II.-es Szolnoki MÁV FC gárdájában szerepel. Géringer Tamásról, aki az előző évadban a Kazincbarcikai SC játékosa volt, még nem tudnak konkrétumot mondani, az ő jövőbeni csapata még nem ismert, keresik azt a klubot, amelyikben kölcsönjátékosként folytathatja.

A DVTK 24+3-as keretében még két üres hely van, és ezzel kapcsolatban azt kérdezte a boon.hu Benczés Miklóstól, hogy ennyi játékos szerződtetését tervezik-e, és hogy milyen posztokra szeretnének még labdarúgókat igazolni.

"Két új játékost szeretnénk szerződtetni: csatár pozícióban akarunk erősíteni, és egy középpályás megszerzésén dolgozunk" - fogalmazott.

Legfrissebb híreink