Már bontják a Bozsik József Stadiont – képek

Reméljük, méltó lesz az új aréna is.

Forrás:

Jelenleg a hivatalos nevén Budapest Honvéd, de ahogy mindenki hívja, Kispest-Honvéd, nemcsak Magyarország, hanem a világ egyik legfontosabb csapata is. A Bozsik Józsefről elnevezett stadionja rengeteg legendás mérkőzést élt át, és bár George F. Hemingway tulajdonos a saját pénzéből felújította, amikor megszerezte a kispesti csapatot, a modern elvárások- és előírások miatt ez a létesítmény is felújításra szorul.
 
 
És az ikonikus arénának már megkezdődött a bontása, ahogy azt az nb1.hu-nak egy ízig-vérig Kispest-fanatikus által küldött képeken is látszik. Az új, megépülő létesítményről a következőket jelentette a Magyar Építők:
 
 
„A több mint nyolcezer férőhelyes fővárosi sportlétesítményt a WHB és a Pharos 95 építik fel. A Nemzeti Sportközpontok által kiírt közbeszerzés nyertesei a sportlétesítményt nettó 11,8 milliárd forintból kivitelezik Budapest 19. kerületében; a szerződést december 6-án kötötték meg.
 
 
A közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy a stadiont az UEFA Category 4-es, és az MLSZ I. osztály „A” kategóriának megfelelően kell felépíteni a Puskás Ferenc utca 1-3. alatti, több mint 70 ezer négyzetméteres telken. 
 
 
A tízezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező stadion minimum nyolcezer fő befogadására lesz képes a fedett lelátókon. Tartozik majd hozzá továbbá: egy földszint + három emelet magas fejépület, szociális és szolgáltató egységek a lelátó alatt, 438 parkolóhely.
 
 
A fejépületben kapnak helyet a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, a fő kamera- és közvetítő állások, valamint a gépészeti terasz. Az épített pályavilágítás alkalmas lesz HD minőségű közvetítésekhez. A vendégszurkolók bejutását a MÁV vasúti pályája fölött építendő acélszerkezet biztosítja majd. Ahogy 2016-ban már az ajánlati felhívásból kiderült, a kivitelezőknek 1300 előregyártott vasbeton elemet, 670 tonnányi acélszerkezetet és 2700 köbméter monolit vasbeton szerkezetet kell majd beépíteniük.”
 
 
 
 
Tiszta szívből reméljük, hogy a létesítmény valóban olyan lesz, amit a Kispest történelme, eredményessége, szellemisége, a szakmai stáb, a játékosok, és persze az örökké állandó, nélkülözhetetlen tényezők, a szurkolók megérdemelnek.

Legfrissebb híreink