Loki-Várda: bevédett (?) szabadrúgás is döntött - videó

Harmada lett a nézőszám a Torino-meccshez képest a Nagyerdőben.

Forrás: dvsc.hu

DVSC-Kisvárda 4-1 (2-1)

gól: Szatmári (13.), Varga K. (25.), Garba (62.), Pávkovics (90+4.) ill. Grozav (27.)

Nagyerdei Stadion, 4540 néző. Vezette: Andó-Szabó (Szert, Buzás)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris, Tőzsér, Trujics (Csősz, 79.) – Zsóri (Szécsi, 59.), Garba

Kisvárda: Minca - Melnyik, Kravcsenko, Beriosz, Protic - Lucas, Cukalasz (Karaszjuk, 77.) - Kovácsréti, Grozav, Hugo (Sassá, 70.) Seco – Gosztonyi (Tischler, 63.)

Sárga lap: Garba (8.), Melnyik (12.), Kovácsréti (29.), Lucas (40.), Ferenczi (56.), Cukalasz (68.), Protic (84.)

Elkezdődött a bajnokság a DVSC számára is, hiszen az első fordulót a Torino elleni Európa-liga-selejtező miatt elhalasztotta a debreceni klub és a Ferencváros. A cívisvárosi szimpatizánsok így abban a tudatban látogattak ki a Nagyerdei Stadionba, hogy legutóbb az olasz sztárcsapat lépett pályára ott a Loki ellen - most a Kisvárdával kellett "beérniük", és a fociláz ennek megfelelően kicsit múlóban is volt -

a bő 15 ezres nézőszám a harmadára csökkent. 

 

Ezzel ellentétben a Loki gólszáma fordított arányosságban növekedett,

 

azzal az érdekes párhuzammal, hogy ismét eredményes volt a nyáron igazolt nigériai csatár, Haruna Garba, aki remek igazolásnak tűnik. Az 1-4 utáni 4-1-ből Szatmári vette ki a részét először, aki egy lepattant lövés utáni kavarodásból szerezte meg a vezetést, majd Varga Kevin szabadrúgása duplázta meg a debreceni előnyt - igaz, a kisvárdaiak román kapusa, Minca is alaposan kivette a részét a találatból.

S noha nem szomorkodhatott sokáig a hőségben Miriuta Vasile egyébiránt szépen küzdő együttese, hisz a remek formában lévő Grozav egyből szépített, a második félidőben jött a már említett Garba-találat, majd a végig veszélyesen játszó Loki kegyelemdöfését Pávkovics vitte be a 94. percben egy közeli fejessel.

Remekül kezdett tehát a DVSC, míg a Kisvárdának a Paks elleni siker után ezúttal pont nélkül kellett nyugtáznia a fordulót.

Tabella a linkre kattintva érhető el.

 

Legfrissebb híreink