Loki-Hali: a mez, a cipő és a sportszár története

Kiderült, miért nem játszott Tőzsér Dániel.

Forrás: dvsc.hu

Emlékeztető
OTP Bank Liga, 29. forduló 
Debreceni VSC-Szombathelyi Haladás 2-1 (1-0)
Debrecen, 3600 néző, v: Bogár
gólszerzők: Szatmári (35.), Bódi (64., 11-esből), illetve Ivanov (76.)
sárga lap: Jovanovic (45.), illetve Daushvili (64.)
Debreceni VSC: Nagy S. - Bényei, Szatmári, Pávkovics, Barna - Damásdi, Jovanovic (Csősz, 61.), Haris, Bódi - Szécsi (Varga K., 77.), Takács T. (Zsóri, 62.) 
Szombathelyi Haladás: Király - Habovda, Jagodics, Németh Mil., Mohl - Dausvili , Golodjuk (Ofosu, 57.) - Bamgboye (Gaál, 73.), Rui Pedro, Ivanov - Rabusic (Priskin, 58.)
 
Egyik csapat sem kezdte túl nagy iramban a mérkőzést, helyzetek nélkül, többnyire mezőnyjátékkal teltek a percek. A DVSC tíz perccel az első játékrész vége előtt egy pontrúgást követően Szatmári fejesével szerzett vezetést.     A második félidőben támadóbb szellemben lépett pályára a Haladás. A vendégek többször el is jutottak a debreceniek tizenhatosáig, ám rendre rossz megoldást választottak, így gólszerzési esélyük nem volt. A hazaiak Bódi büntetőből szerzett góljával növelték előnyüket. A Haladás Ivanov lövésével szépített, igaz, ehhez a debreceni kapus, Nagy Sándor óriási hibája is kellett. A szombathelyiek pár perccel később akár egyenlíthettek is volna, de Ofosu lövése után a labda a kapufát találta el. A szombathelyiek három győztes mérkőzést követően kaptak ki ismét.

 
Értékelések
Herczeg András: – Azt kaptuk, amit vártunk, tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Haladás az életéért játszik. A bekapott gólig nagyon türelmesen, okosan játszott a csapat. Azt játszották, amit kellett, próbáltuk megbecsülni a labdát. 2-0 után olyan gólt kaptunk, amit félidőben átbeszéltünk, hogy arra nagyon figyelni kell a szituációra, mert problémát okozott az első játékrészben is. Szemfülesen gyorsan elvégezte a Haladás a szabadrúgást, a mieink pedig nem volt elég éberek. Dicséretes, hogy a csapat megszerezte ezt a nagyon fontos három pontot. Ismét egy pihent ellenfél ellen játszottunk, a játékosok rengeteg energiát mozgósítottak ezen a találkozón, gratulálok nekik. Amikor az ember sorozatban játszik, a pihent ellenféllel való találkozók mindig nehezebbek. Természetesen próbáljuk megoldani, odafigyelni az optimális regenerációra, bízom benne, hogy a keddi mérkőzésre is jó állapotban lesz a csapat. Tőzsér Dániel régóta úgy játszik, hogy a térdével van egy kis probléma, itt a sorozat mérkőzések alatt nem szerettem volna, ha a sérülése problémát okozna. 

Horváth Ferenc: – Kicsit elhittük, hogy elég, ha a mez, a cipő, vagy a sportszár kimegy a pályára és akkor már minden meccset meg fogunk nyerni. Így nézett ki az első félidő. Nem láttam azt a pluszt, amivel eddig nyertünk. Azt a tempót, a ritmust, az agresszivitást, ami eddig jellemző volt ránk. Normál esetben hét meccsenként egy ilyen beleférne, amiben benne volt a döntetlen lehetősége is, de a mi helyzetünkben ez most nem így van, minden pontra égetően szükségünk lenne. Lehet, hogy ez az egy vagy három pont nagyon hiányozni fog, amit itt elvesztettünk. A DVSC teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, még akkor is, ha 2-1 után voltak lehetőségeink az egyenlítésre. A meccs képe nem olyan volt, amit szerettünk volna látni. A második debreceni gólt meg kell nézni, nagyon kíváncsi lennék, hogy kéz volt-e, ezek nagyon fontos döntések, reméljük, hogy a bíró jól döntött. A fotball nagyon sok érdekes dolgot produkál, mint ahogy azt sem gondolta volna senki, hogy öt meccset fogunk megnyerni, lehetnek azért még érdekes dolgok. Abba biztos vagyok, hogy nem fogjuk feladni. Nem vehetjük el magunktól a lehetőséget, hogy mindent megtegyünk a bentmaradásért.

Legfrissebb híreink