Létszámemelés – „hadüzenet” a sokat kérő magyar focistáknak!

Magyarország – Van, aki egyenesen 18 csapatot szeretne.

Forrás:

Mint kora délután jelentettük: az nb1.hu-t több, a magyar labdarúgásban dolgozó informátora egymástól függetlenül arról tájékoztatta, hogy fokozatos létszámemelésre készül az MLSZ az NB I-ben, mely változtatások nyilván az NB II-es és az NB III-as sorozatot is érintik majd.
 
Mivel több forrás állította egymástól függetlenül ugyanazt, nem újabb részleteket próbáltunk megtudni, hanem az elképzelések okait.
 
A név nélkül mesélő forrásaink egyből leszögezték: felesleges arra gondolni, hogy a sztori mögött az húzódik meg, hogy Orbán Viktor így kívánja megmenteni a kieséstől a Puskás Akadémiát, vagy a Tállai András NAV-góréhoz köthető Mezőkövesdet. 
 
Informátoraink ugyanis egyből jelezték: jelen állás szerint - és a következő bajnokság(ok)ra körvonalazódó csapatköltségvetések szerint -  Kádár Jánosnak, a klub iránt érzett imádata miatt kommunistának csúfolt Vasas is igen jól járhatna bármikor.
 
Az ötletgazdák ugyanis úgy próbálják meg a magyar labdarúgás, a magyar labdarúgók fejlődését elősegíteni, hogy abból az elvből indulnak ki, ha minél több NB I-es csapat van, akkor a gárdákban minél több magyar játékos szerepelhet az NB II vagy az NB III helyett, és matematikailag mindenképpen több esély van arra, hogy több, jobb játékosunk legyen.
 
Van, aki azt mondta, 18 csapat lenne a legjobb, mert akkor 34 mérkőzése lenne mindenkinek. Most ugye 33 van, de az esélyegyenlőség akkor is sérül, mert az egyik gárda van, hogy kétszer fogad egy másikat. Ezt szakmailag persze lehet kompenzálni a pályán, de bőven benne van a pakliban, hogy mondjuk egy Loki-Hali miatt lesznek szurkolók, akiknek kétszer kell átverekedniük magukat az országon oda és vissza. És hát ugye a focit meg miattuk találták fel! Utóbbi miatt pláne azt gondolja az nb1.hu, hogy a mostani kiírást el kell felejteni! És örökre...
 
A jelzett szakmai koncepció szolgálja a fejlődést és egyben a klubok anyagi biztonságát is az elképzelések szerint.
 
Mert akkor, ha több NB I-es csapat van, akkor több játékos is, azaz az élvonalbeli focisták reál értéke csökken az itthoni fizetések kategóriájában. Pláne úgy, hogy a vezetők jelzik majd (!) a magyaroknak, hogy a posztjaikra átlagban mondjuk fele annyi fizetésért tudnak hozni hasonló képességű, olyan külföldieket, akik a hazájukban ezer meg háromezer eurókat kapnak húsz helyett.
 
A most leginkább elfogadottnak gondolt elképzelés pontos ismerete miatt érdemes a cikk alá beillesztett tájékoztatást akár még egyszer is elolvasni, mert mint jeleztük, a kivitelezés menete még kidolgozás alatt áll, ám a változtatások alapgondolatai az előbb felvázoltak. 
 
A magyar stadionok nincsenek tele, de a televízióban nézettek a mérkőzések. Tévés forrásaink tájékoztatása szerint például a tavalyi Kispest-Vidi „bajnoki döntőt (sors fintora, hogy most is éppen ez a két csapat gyűri egymást) majdnem 400 ezren látták.
 
És hát ugye NB I-es meccsnél jobb és igazabb szórakozást el nem lehet képzelni!
 
Pláne akkor, ha sok magyar srác miatt imádkozhatunk vagy átkozódhatunk!
 

Lehet, hogy nem lesznek kiesők - brutális változás jöhet az NB I-ben - NB1.hu

Lehet, nem lesznek kiesők brutális változások jöhetnek

Legfrissebb híreink