Lengyelországból igazolt magyar csatárt a Kisvárda - reakció

Először szerepel majd az NB I-ben.

Forrás:

ÍME, A KISVÁRDA BEJELENTÉSE:

"Lengyelországból igazoltunk válogatott kerettag magyar támadó középpályást.
Jelentős tapasztalattal rendelkező, a magyar élvonalban mégis újonc futballistát szerződtettünk. A 27 éves Vida Kristopher aláírta szerződését klubunkkal, a futballista a lengyel Piast Gliwice csapatától érkezett.

A Marco Rossi szövetségi kapitány által 2019-ben a válogatott keretében is figyelembe vett támadó középpályás utánpótláskorú játékosként a Goldball ’94, a Vasas, az akkori Videoton és a Bp. Honvéd-MFA színeiben pallérozódott, majd 2011-ben, 16 évesen kezdődött meg a külföldi karrierje, amely egészen idáig tartott. Vida Kristopher a holland Twentéhez került elsőként, onnan az ugyancsak holland De Graafschaphoz igazolt, majd a Dunaszerdahelyi AC játékosa volt négy éven át. A szlovák bajnokságból kiemelkedett, többször választották be az idény legjobb csapatába, vagy éppen klubjában lett házi gólkirály és az év játékosa. A DAC színeiben négy év alatt 124 tétmeccsen 32 gólt szerzett.

Aztán 2020 telén országot váltott, az akkori lengyel bajnoki címvédő Piast Gliwice játékosa lett. Az elmúlt két és fél év alatt 36 bajnoki meccsen négy gólt szerzett legutóbbi klubjai színeiben. A magyar korosztályos válogatottakban (U16, U18, U19, U20) 2010 és 2014 között jutott lehetőséghez és a felnőtteknél is volt már kerettag.

Ha valaki gyerekkorodban azt mondja, hogy a Kisvárda lesz az első magyar NB I-es klubod...
Íme a példa, hogy bármi megtörténhet! – reagált felvetésünkre Vida Kristopher, aki kedden lett csapatunk játékosa, azok után, hogy szerződést bontott a lengyel Piast Gliwicével. – Nagyon régen kerültem külföldre, hosszú utat jártam be azóta, és most nagyon örülök, hogy itt lehetek. Kettőezer-tizenegy óta külföldön élek, most sikerült hazajönnöm. A Kisvárda a tavalyi ezüstérmes, amely jól kezdte a mostani bajnokságot is, és még versenyben van az Európa-konferencialigában, hátha csütörtökön sikerül fordítani... Örülök, hogy itt lehetek, megpróbálom a legjobb tudásommal a csapatot szolgálni.

A nyár elején arról lehetett olvasni, hogy több NB I-es kérőd is van. Így volt-e ez, és mi döntött a Kisvárda javára?
A nyár elején több opcióm is volt és nem titok, még a napokban is akadt egy-két lehetőségem. Összevetettünk mindent, sokat gondolkoztunk arról, hogy mi lenne a legjobb döntés, és arra jutottunk, hogy Kisvárda lehet az a hely, ahol a nem túl jól sikerült lengyelországi évek után újra felépíthetem magam. A Piast Gliwicénél nem úgy alakultak a dolgaim, ahogy előzetesen vártam, és szeretnék újra topformába kerülni, közben pedig új csapatomat is hozzásegíteni a minél jobb szerepléshez.

Az is szerepet játszott a hazatérésedben, hogy a magyar futball nem akármilyen fejlődésen ment keresztül abban a bő évtizedben, míg távol voltál?
Pontosan. Főleg az, hogy mennyit fejlődött a futballunk, a legjobb klubjaink egyre stabilabban teljesítenek a nemzetközi porondon és a meccsek is egyre jobbak a honi élvonalban. Emiatt is szerettem volna hazajönni, ideje megmutatnom magam itthon is, hogy mit tudok.

Korábbi dunaszerdahelyi edződnél, Marco Rossinál már voltál válogatott kerettag. Motivál, hogy be is tudjál mutatkozni a nemzeti csapatban?
Mindenképpen. Bízom abban, hogy jobban szem előtt leszek, figyelni fog a kapitány, de nyilván az én jó teljesítményem kell ahhoz, hogy újra kerettag lehessek, és akár be is mutatkozzak a válogatottban. Ez is amellett szólt, hogy Magyarországon folytassam a pályafutásomat. Olyan klubba kerültem, amely évről évre fejlődik, a körülmények teljesen rendben vannak, azt a színvonalat tudja képviselni a csapat, hogy az első öt között legyünk, és onnan talán könnyebb bekerülni a válogatott keretébe.

Adminisztrációs okok miatt csütörtökön, a Molde elleni visszavágón még biztosan nem léphetsz pályára. De vagy-e olyan állapotban, hogy vasárnap, a Puskás Akadémia elleni bajnokin akár már számoljanak is veled?
Teljesen edzésben maradtam, de nyilván a meccshiányt nem tudom letagadni, mert az utóbbi időben elég kevés lehetőséget kaptam. A felkészülés alatt edzőmeccseket folyamatosan játszottam, tehát ez az időszak rendben volt, az éles tétmeccsek viszont valamilyen szinten hiányoznak. Amióta az volt a terv, hogy távozom Lengyelországból, még többet és még erősebben edzettem, hogy felkészült legyek a következő klubomnál. Ahogy új csapatomnál láttam a futómennyiségeket és a dinamikát, biztos vagyok benne, kell még pluszban dolgoznom, de azon leszek, hogy minél hamarabb odakerüljek. Remélem, vasárnap már kerettagként számolnak velem, ha a papírokkal is minden rendben lesz, a többi pedig az edzőkön múlik, hogy kapok-e lehetőséget.

Milyen útravalót hoztál magaddal Hollandiából, Szlovákiából vagy akár Lengyelországból is?
Nagyon szerettem a hollandiai éveket, sokat is tanultam kint. Emellett a dunaszerdahelyi időszak is fantasztikus volt, érzelmileg is és szakmailag egyaránt, úgy érzem, ott is rengeteget fejlődtem. Sokat köszönhetek a holland és a szlovákiai klubomnak is azért, hogy itt tartok, és Kisvárdán is szeretném a legjobbamat hozni és mindent beleadni."

Legfrissebb híreink