Lendületben lévő Újpest ellen javítana a DVTK - ELŐZETES

Feczkó Tamás nem lesz ott a kispadon.

Forrás: DVTK

Tévés meccsen fogadja az Újpest a DVTK-t, a szombati játéknap zárásaként.

Kezdenek lendületbe jönni a lila-fehérek, a legutóbbi két meccsüket egyaránt győzelemmel abszolválták. Jelenleg a hatodik helyet birtokolják a bajnokságban, 17 gyűjtött ponttal. Ugyan a listavezetőktől jelentősen le vannak maradva, egy győzelemmel viszont egy újabb lépést tehetnek a nemzetközi szereplés felé.

Nem lesz ott a DVTK kispadján Feczkó Tamás, eltiltását tölti. Ezt mondta el az esettel kapcsolatban:

,, Elismerem, hogy hibáztam, megérdemlem a büntetést, de a két találkozóra szóló eltiltást nagyon soknak tartom. Csalódott vagyok, mert az MLSZ Fegyelmi Bizottságának a videós bizonyítékok is kevésnek bizonyultak, nem mérsékelték a büntetést. Biztosan nehezen élem majd meg a szombat estét, de szerencsére ezúttal sem én, hanem a játékosok lesznek a főszereplők. A lényeg, hogy a fiúk betartsák, amit kértünk tőlük, és akkor boldogan térhetünk haza."

A csapatot Pacsi Bálint fogja ideiglenes vezetni. A DVTK az előző fordulóban botlott a Honvéd ellen, így most javítanának a hibán. A kilencedik helyen tanyáznak a tabellán, 13 ponttal.

Feczkó ezt mondta el az ellenféllel kapcsolatban:

,,Az előző bajnokságban az Újpest játszotta az egyik legjobb focit, labdabirtoklásban magasan a mezőny fölé nőttek, még a bajnoki címért küzdő FTC-t és Vidit is megelőzték ezen a téren. És a támadások mennyiségét és minőségét leíró statisztikákban is az első háromban végeztek. Az idei évben ezt a támadójátékot fejlesztették tovább olyan módon, hogy a szélről érkező beívelések mellett kombinatív játékkal középen is meg tudják bontani az ellenfél védelmét. Ugyanakkor a védekezésben megmaradtak azok a hiányosságok, amik tavaly is jellemezték őket. Ezeket kell kihasználni az eredményesség érdekében."

Legfrissebb híreink