Lekerült az Újpest a dobogóról, de nem csak az ellenfele miatt – beszámoló

Két csoport volt a mezőny legjobbja.

Forrás:

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Újpest FC-Budapest Honvéd 0-0
Szusza Ferenc Stadion, 3884 néző, v.: Andó-Szabó
sárga lap: Pauljevic (44.), Balázs B. (53.), Traoré (78.), illetve Fousseni (19.)
Újpest: Pajovic - Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Balázs B. - Kovács L., Onovo - Zsótér, Rácz (Nagy D., 64.), Beridze (Simon, 81.) - Traoré (Solomon, 82.)
Honvéd: Gróf - Batik, Lovric, Kálnoki Kis - Heffler, Szendrei, Fousseni (Banó-Szabó, 69.), Ben-Hatira (Májer, 81.), Uzoma - Danilo (Tischler, 89.), Holender
 
A magyar labdarúgás egyik emblematikus rangdadója az Újpest és a Honvéd csatája. A két gárda az idők folyamán a legtöbb esetben a bajnokság élmezőnyében szokott vitézkedni – és ez most is így van. Picit viszont árnyalta a helyzetet, hogy tudott volt: amennyiben a kispestiek kikapnak, akkor gyakorlatilag kiszálnak a bronzéremért folytatott csatából, hiszen a meccs előtt hatpontos hátrányban voltak a harmadik liláktól lemaradva.
 
A két szurkolótábor is pontosan tisztában van/volt a párviadal- és a csapataik dicső múltjával, illetve a mérkőzés tétjével, ennek megfelelően szépen megtöltötték a szektoraikat. Teljesítményükről elmondható, rajtuk nem múlt semmi, a mezőny legjobbja volt a két csoport.
 
A hazai pálya kívánalmainak megfelelően az Újpest kezdett aktívabban, de a lila-fehérek az egész első félidőben többet kezdeményeztek. Az első kapura lövés Zsótér érdeme, ám 24 méteres szabadrúgása után Gróf lábbal hárított a 13. percben. Pár perccel később Zsótér ismét szabadrúgásból veszélyeztetett, ám a kapus helyett ezúttal a támadó Danilo mentett a kapu torkából, méghozzá fejjel. Volt a kispestieknek is lehetőségük picit később, ám Holender ziccerben nemcsak Pajovics, hanem a kapu mellett is elhelyezett.
 

null

null

Fordulás után nem igazán változott a játék képe, többet volt a labda az Újpestnél, a Kispest várt a megfelelő pillanatra, pillanatokra, hogy veszélyes kontrát, kontrákat vezethessen.
 
Látható jelei voltak annak, hogy a támadásvezetésekben a két gárdában volt egy-egy játékos, akikben kiemelten bíztak meg a társaik. Az Újpestben Traoré, a Kispestben Holender volt az, akinek a kivitelezésekben és a befejezésekben döntő szerepet szántak.
 
A mérkőzés addigi legnagyobb Újpest-helyzete a 74. percben volt, Gróf nem védhette Kovács 17 méteres lövését, szerencséjére a labda – igaz nem sokkal -, de elkerülte a jobb alsó sarkot.
 
A végére cserékkel is igyekeztek a szakmai stábok megkavarni a kártyákat, de a játék képe nem igazán változott, az iram viszont „huszárosabb” lett.
 

null

null

Ettől függetlenül nem láthatott gólt a publikum, azaz megmaradt a két csapat közötti, hatpontos különbség a táblázaton. 
 
Viszont a lilák lekerültek a dobogóról, mert a Loki 2-1-re legyőzte a Halit.
 
A mérkőzések góljainak a történetei videókkal, összeállításokkal és a táblázat a linkre kattintva érhető el.
 
A képekért hálás köszönet egyik olvasónknak!

Legfrissebb híreink