Lehet, hogy az FTC történelmének leggyengébb játékosa távozik

Nagy reményeket fűztek Matías Rodríguez szerződtetéséhez a Ferencvárosban, amit jelez, hogy a zöld-fehérek vezetői 385 ezer eurót fizettek érte az argentin Chacarita Juniorsnak a nyáron. Ez, mintegy 124 millió forintnak felel meg, így elmondható, Rodríguez az FTC egyik legdrágább igazolása. Igaz, szerződtetésekor különbző összegek jelentek meg a honi sajtóban és az argentin médiában. Fontos volt még, hogy a Fradi a játékjoga 85%-át kapta meg, azaz, továbbértékesítésnél előző klubjának jár 15%.
 
De fél év után távoznia kell, amit jelez, hogy a törökországi edzőtáborba sem utazott el. Mint már beszámoltunk róla Ecuadorba igazolhat, a hírek szerint a Club Deportivo de la Universidad Católica együttesénél folytathatja pályafutását.
 
Rodriguez, ha már ennyi pénzt kifizettek érte, két Magyar Kupa-meccsen segítette a csapatát, az NB I-ben meg összesen 55 percet volt a pályán. Bezony, alig több, mint egy félidőt.
 
Láthatták őt a drukkerek az FTC-DVTK (4-1) mérkőzésen 14 percet, a Kisvárda-Fradin (0-2) 10-et, a Puskás Akadémia-Fradin (1-0) 16-ot, míg a Fradi-Kisvárdán (2-0)-n 15 percet.
 
A világot tehát nem váltotta meg, de könnyen lehet, hogy az FTC fennállásának leggyengébb teljesítményt nyújtó játékosa lett. 
 
Azt, hogy miért teljesített ennyire gyengén több okra is visszavezethető. Ha mért adatokból indulunk ki, akkor azokat a leigazolása előtt is lehetett tudni róla. Fontos lehetett, hogy ő még Thomas Doll idejében érkezett a gárdához, de a németnél sem volt központi figura, így arra gyanakszunk, a másik földrészhez, időjáráshoz, kultúrához való idomulásokkal lehettek a leginkább gondjai.

Legfrisebb híreink