Legrégebbi hagyományunk: a forduló válogatottja

Magyarország – Miskolci Facebook-háború és kispesti előítéletek is a terítéken.

Forrás: Honvéd/Facebook

Taktikai okok miatt jelentkezünk a megszokottnál több órával később a szokásos vasárnapi rovatunkkal. A háttércseteléseink alkalmával ugyanis próbáltunk mindent elkövetni annak érdekében, hogy ezúttal is a megszokott, ráadásul a legtökösebbnek gondolt 4-2-4-es taktikai felállással jelentkezhessünk. Ezt viszont most képtelenek lettünk volna „ölre menő” viták nélkül végig vinni, ezért megállapodtunk a 4-3-3-as formációban úgy, hogy mindhárom középpályás csak és kizárólag támadó feladatot kap, míg a két szélső védőnek is kutya kötelessége minden egyes alkalommal legalább az ellenfél tizenhatosáig elrobognia az oldalvonal mellett. Mégpedig azért, mert azok, akikért ezt a játékot kitalálták, azaz a szurkolók, a támadó és nem a védekező focira vevők. Mindenki a férfias taktikai felfogás és küzdőszellem miatt szereti a labdarúgást, ez alól mi sem vagyunk kivételek.

 

A forduló győztese: A Honvéd

Hatalmas szélben és csatában verték meg a kispestiek a debrecenieket egy olyan meccsen, amelynél már rendeztek jobbat és még rendeznek is majd jobbakat, de hogy taktikailag mindkét csapat tökéletesen fel volt készítve a másikból, az egészen biztos. Ezt bizonyítja, hogy majdnem 0-0 lett a vége. A Vidi, a Fradi (ők ugye egymás ellen), és a Vasas (a kiesőjelölt Gyirmót ellen) ikszelt, így a kispestiek már két ponttal vezetik a tabellát a Videoton ellen, öttel mennek az egy meccsel kevesebbet játszó angyalföldiek és nyolccal a bajnoki címvédő zöld-fehérek előtt.

 

A forduló cseréi: Szűcs Kristóf (Újpest), Dark Kabangu (Honvéd)

A 20 éves újpesti csereként lépett pályára a Haladás ellen. Igaz, hogy csak 14 percet játszott, de élete első NB I-es meccsén szépségdíjas gólt lőtt a magyar válogatott rekorderének, Király Gábornak. A Honvéd futballistáját már akkor kikezdte a kispesti publikum örökké negatív része, amikor még edzőmeccsen sem játszott, majd az első két felkészülési találkozóján sokat hibázott. Akkor látott életében először havat kábé és érzett mínuszt, de egyből elítélték. Utána beteg lett, meggyógyult, most meg álom gólpasszal segítette a csapatát. Csinált egy visszacselt, majd viharos szélben parádésan adott egy remek keresztzsugát Eppelnek. Sokatmondó: a játékostársai esküsznek rá…

 

Lélegzetelállító drónfelvételek az épülő Hali-stadionról - NB1.hu

A forduló menekülője: MTK

A kék-fehérek kikaptak az első tavaszi fordulóban a Honvédtól, de tegnap nagyon fontos meccset nyertek Diósgyőrben. Hosszú idő után el is mozdult a csapat a kieső helyről.

 

A forduló vesztese: DVSC

A bajnokság előtt nagyjából a dobogó volt a cél, most tizenegyedik lett a csapat. Nagyot kellene dobbantani a bennmaradáshoz is a Lokinak, annak tükrében meg pláne, hogy rengeteg kultúra és vallás találkozik az öltözőben. A pályán csak a foci számít, ez tény, de oda az összetartást is ki kellene vinni ám.

 

A forduló Facebook-háborúja: Diósgyőr

Vannak, akik Horváth Ferenc vezetőedző távozását követelik, vannak, akik kiállnak mellette. Az érveket ütköztetni kell, de egy dolgot nem lenne szabad elfelejteni: mindenki a Diósgyőrnek akar jót a felek közül.

 

A forduló válogatottja

Dibusz (FTC) – Kulcsár (Paks), Gévay (Paks), Szabó J. (Paks) Laczkó (Honvéd) – Gera D. (MTK), Hidi (Honvéd) Kanta (MTK) – Novák (Gyirmót), Eppel (Honvéd), Perovic (Újpest)

 

Dibusz Dénes: Nem volt sok dolga, mert nem a temérdek ziccerről szólt a Fradi és a Vidi csatája, Stopira lövésénél viszont nagyon fontos hárítást mutatott be. A forduló rangadóján tartotta meccsben a csapatát.

 

Kulcsár Dávid: Eddig sem játszott rosszul, megbízható, átlagos teljesítményt nyújtott, ám a Kövesd ellen, akárcsak a csapata, szárnyakat kapott, gólt is szerzett.

 

Gévay Zsolt: Olyan érett játékot mutatott be, amelyet mindig is elvárna tőle Csertői Aurél vezetőedző. Gólt szerzett, így nemcsak hátul, hanem az ellenfél kapuja előtt is úr volt.

 

Szabó József: Sokan jósoltak neki sokkal magasztosabb karriert, de ismét bebizonyította, hogy nem szabad még leírni.

 

Laczkó Zsolt: Kulcsszerepet vállalt magára abból, hogy a Honvéd az első helyre került pontok előnyével. Holman, aki a Loki játékát volt hivatott szervezni, leginkább a vele való találkozásoknál maradt észrevehetetlen.

 

Beszámoló az NB II és az NB III vasárnapi meccseiről - NB1.hu

Gera Dániel: A forduló másik rangadóján emelkedett ki a mezőnyből. Gólja kellett ahhoz, hogy az MTK elmozduljon a kieső helyről, a Diósgyőr meg még nagyobb helyi viták kereszttüzébe kerüljön.

 

Hidi Patrik: Alapjátékosa a Honvédnak. most inkább gürizett, mint a „nagykerókat” tolta volna, de mivel Lanzafame halványabb volt, bőven ki kellett vennie a részét kisebb területen zajló játékokból is.

 

Kanta József: Olyan, mint a Fradiban Gera Zoltán. Lehet, hogy soha nem fog megöregedni…

 

Novák Csanád: Nem kellett a Vasasnak, most lehet, hogy a gólja foszlatja szerte az angyalföldiek álmait…

 

Eppel Márton: Klasszis megoldás volt, amikor úgy vette át a gólja előtt mellel a labdát, hogy azzal el is fektette a védőjét

 

Mihailo Perovics: A 20 éves montenegrói támadó még tavaly márciusban szenvedett keresztszalag szakadást, ezért szinte az egész őszi szezont kihagyta. Az alapozásra azonban teljesen felépült, és tavasszal elkezdte termelni a gólokat. Az előző fordulóban a Videoton elleni is betalált, most a Haladás ellen is kulcsfontosságú gólt szerzett. Tavasszal nagy erőssége lehet az Újpestnek.

Legfrissebb híreink