Legnagyobb riválisa ellen lehet bajnok a Fradi, erőt demonstrálhat az Újpest

Az év egyik legfontosabb meccse következik Zalaegerszegen.

Forrás: mlsz.hu

Egy kiemelten fontos mérkőzéssel indul az NB I 30. fordulója, majd az este jön a Derbi, ahol véglegesen is eldőlhet a bajnoki cím sorsa.

17.30: ZTE FC–Budafoki MTE (Tv: M4 Sport)

Minden áron pontot/pontokat kell szereznie a Zalaegerszegnek, hiszen jelenleg a 10., még éppen nem kieső helyen áll a bajnokságban, 3 ponttal a Budafok és néggyel a Diósgyőr előtt. Az előző körben csupán egy pontot szerzett a gárda a Paks vendégeként, ennél most mindenképpen több kell. Waltner Róbert szerint nem túl jók az előjelek, de fegyelmezett játékot vár a csapatától:

,,Az egyik legfontosabb meccsünk következik, de az előjelek nem túl jók. Ráadásul csapatunknak egy nappal kevesebb jutott a regenerációra, ugyanis a Budafok már pénteken lejátszotta mérkőzését. Mindent megtettünk Pakson, az első félidő alapján többet lehetett volna várni a döntetlennél, de az összkép alapján igazságos az iksz. Nekünk viszont pontok kellenének, lehetőleg hármasával… Kedden fegyelmezett játékot várok és azt, hogy mindenki érezze át, hogy ez mennyire fontos találkozó lesz. A győzni akarást akarom látni mindenkin, ennek kell az alapnak lennie." (zaol.hu)

A Budafoknak a győzelmen kívül semmi más nem fogadható el. Három pontos a lemaradása a ZTE-hez képest, és csupán egyetlen pont az előnye azzal a DVTK-val szembe, amelytől az előző körben vereséget szenvedett. Hétfő este érkezett meg Zalaegerszegre a csapat, ezt követően Zeke Márió nyilatkozott:

,,Önbizalom és higgadt fej, ezek kulcsfontosságúak lesznek ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot. Elöl és hátul is teljes koncentrációra lesz szükségünk. Ha kell, csúszni-mászni fogunk, mert nagyon fontos számunkra, hogy a szezonban harmadszor is legyőzzük a zalaiakat. Nem csak saját magunkért, hanem a szurkolóinkért, az egész klubért is harcolunk és minden tőlünk telhetőt megteszünk a sikerért. Ha nem is ezen a szinten, hanem az NB III-ban, de futballoztam már olyan meccseken, amelyeken a bennmaradásért vívtunk élet-halál küzdelmet. Személy szerint engem sokkal inkább ösztönöz a jelentős tét és nem plusz teherként élem meg ezt az időszakot. Ilyenkor lehet bizonyítani igazán, hogy ki mire képes. Továbbra is csak arra gondolunk, hogy minél több pontot szerezzünk a hátralevő fordulókban."

20.00: Ferencvárosi TC–Újpest FC  (Tv: M4 Sport)

Legnagyobb rivális ellen lehet bajnok a Fradi, hiszen ha nyer az Újpest ellen, akkor bebiztosítja a címét. Kisebb gödörben van a csapat, hiszen az előző két fordulóban csak döntetlent játszott a Ferencváros. Szerhij Rebrov szerint nem szabad az előző Derbi eredményéből kiindulni, de pontot tenne a bajnokság végére:

,,Nem szabad a legutóbbi egymás elleni mérkőzésünkből kiindulni, amikor nagyarányú győzelmet arattunk felettük. Azóta az Újpest jó formában játszik, amit jól mutat, hogy bejutottak a MOL Magyar Kupa döntőjébe, és a bajnokságban is jól teljesítenek. Nehéz találkozóra számítok, de mindannyian tudjuk, hogy a derbi mennyire fontos az egész klub életében. A játékosaim is extra motiváltsággal kezdték el a felkészülést erre az összecsapásra. Szeretnénk pontot tenni a bajnokság végére, ami a legutóbbi, Kisvárda elleni meccsen még nem sikerült. Kedden erre újabb esélyünk nyílik, ráadásul a saját pályánkon, amit ki akarunk használni."

A bajnokság végére magára találat az Újpest, beérett Michael Oenning munkája, amit mi sem mutat jobban, hogy bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. Egy magabiztos győzelem után utazik az Üllői útra a negyedik kerületi gárda, hiszen legutóbb 3-0-ra kiütötte a Mezőkövesdet. A bajnokságban már nincs mitől félnie a liláknak, hiszen nem valószínű, hogy kiesnek, de egy Fradi elleni győzelemmel erőt demonstrálhatnának a kupadöntő előtt.

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink