Lanzafame kispesti és ferencvárosi fizetése – dokumentum

Mi a helyzet a kispesti fizetési sapkával (is)?

Forrás:

Hatalmas viharokat kavart Davide Lanzafame átigazolása a Ferencvárosba, akárcsak az ebben az évben távozó valamennyi kispesti játékosé. Mégpedig azért, mert George F. Hemingway tulajdonos január óta tagadja azokat a sajtóértesüléseket az átigazolásokkal kapcsolatban, melyekről mind kiderült, hogy igaznak bizonyultak.
 
Hemingway a játékosok távozásait (és Marco Rossiét is) mindig azzal magyarázta, hogy Kispesten fizetési sapka van. Általában 8-10 ezer euró a legmagasabb fizetés és a tulajdonos rengeteg nyilatkozatában elmondta, ehhez az elvéhez mindenképpen ragaszkodik. Ezt annyiszor megírta és elmondta már, mint ahányszor kijelentette, a Honvédnak nincsen szponzora. Azt, hogy a marketing-igazgatója (minden klubnál a világon a szponzorszerzés az elsődleges feladata az ezt a posztot betöltőknek), mit csinál akkor, soha nem mondta még el, mint ahogyan azt sem, hogy az említettnek egyedül más lenne a feladata, mint a többieknek.
 
Nos, mint írtuk, a Honvéd rengeteg kedvezményt szokott kapni az utazásai során a szállodáktól, így ezek már bőven szponzorációnak számítanak.
 
De térjünk vissza a fizetési sapkára.
 
Ha tető környékének számító 10 ezer euróval számolunk, akkor az, nagyjából 3.2 millió forintnak felel meg. Mint a birtokunkba került dokumentum bizonyítja, Lanzafame majdnem 5.3 millió forintot kapott kézhez a szerződése módosítása után. Lanzafame az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) után tartozott az adózási törvények alá, ami azt jelenti, hogy a klubja utána még 10-15%-ot fizetett ki az államnak különböző jogcímeken. Ez így, kerekítve nagyjából 6.4 millió forintra jön ki, ami viszont már 20 ezer euró.
 

null

null

 
Ha létezik kispesti fizetési sapka, akkor könnyen elképzelhető, Lanzafame esetében ez nem lett betartva, amit a tudása alapján megérdemel(t). 
 
Ha létezik fizetési sapka és Hemingway ezt tényleg betartja, mint ahogyan állítja, akkor viszont elképzelhető, hogy Lanzafame fizetésének a döntő részét (valamilyen úton-módon) valaki állja (nem a kispesti büdzsét terheli), ami szintén szponzoráció. Vannak olyan értesüléseink, hogy a 70%-át szponzor fizette, aki a sportegészségüggyel foglalkozik…
 
Tehát azok az évek óta hangoztatott Hemingway állítások a Honvéddal kapcsolatban, hogy fizetési sapka és, hogy nincs egyetlen szponzor sem, mintha kissé megdőlni látszanának.
 
Lanzafame, mint ismeretes, az FTC játékosa lett. Az nb1.hu biztos forrásokból úgy értesült, az olasz támadó hozzávetőleg 18 millió forintot kap majd havonta a Ferencvárostól!
 

Ha létezik kispesti fizetési sapka, akkor könnyen elképzelhető, Lanzafame esetében ez nem lett betartva, amit a tudása alapján megérdemel(t). 

Legfrissebb híreink