Lanzafame duplájával előzte meg a Honvéd a Paksot is, így harmadik

Paks - A mérkőzés elején azonnal vezetést szereztek a kispestiek.

Forrás: Budapest Honvéd/Facebook

Paksi FC – Budapest Honvéd 1-2 (0-1)
Paks, Paksi FC Stadion, 1300 néző. Játékvezető: Iványi Z.
Paks: 
Rácz – Kulcsár, Fejes, Gévay, Szabó – Simon Á. (Nikházi, 86.), Kecskés, Bertus – Haraszti, Hahn (Simon A., 46.), Bartha (Szakály, 46.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
Honvéd: 
Gróf – Heffler, Bobál (Kosút, 67.), Kamber, Kukoc – Gazdag, Pölöskei, Banó-Szabó (Tömösvári 84.), Lukács (Holender, 56.) – Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Supka Attila.
Gólszerző: 
Lanzafame (2., 63.), ill. Szakály (49.)

 

A tavalyi bajnok Budapest Honvéd Davide Lanzafame duplájával 2-1-es győzelmet aratott szombaton Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában. A kispestiek sikerükkel - többek között éppen a Paksot megelőzve - feljöttek a negyedik helyre.
 
A mérkőzés elején azonnal vezetést szerzett a Honvéd, ugyanis az Eppel buktatásáért megítélt büntetőt Lanzafame értékesítette. A bekapott gól hatására a Paks magához ragadta a kezdeményezést, de komoly dolga nem akadt a vendégek kapusának. A meleg hatására a játékvezető ivószünetet rendelt el, de utána sem lett eseménydúsabb a találkozó, a Paks támadott, helyzeteket azonban nem tudott kialakítani a szünetig.
 
Jót tett a Paksnak a félidőben végrehajtott kettős csere, s éppen az egyik friss játékos, Szakály egyenlített. A folytatásra a meccs is felpörgött, továbbra is a hazaiak játszottak fölényben, de a vendégek is veszélyesebb támadásokat vezettek, egy ilyen végén Lanzafame ismét a fővárosiakat juttatta előnyhöz. A hátralévő időben egyre nagyobb nyomást gyakorolt a Paks, a hajrában számos egyenlítési lehetősége volt, de a zöld-fehér játékosok vagy célt tévesztettek, vagy Gróf védett, így a lehetőségeit jobban kihasználó Honvéd gazdagodott három ponttal.
 
Tabella a linkre kattintva érhető el
 

Legfrissebb híreink