Külföld helyett Honvéd: hárman győzték meg Balogh Norbertet

A taktikailag mindent megtanuló csatár a válogatottról és a Lokiról is beszélt.

Forrás: honvedfc.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, Balogh Norbert hazatért és a Honvédnál folytatja pályafutását. A 24 éves támadó a klub honlapjának beszélt múltról, jelenről és jövőről. 

"Nehéz időszakon vagyok túl, nem voltam könnyű helyzetben. Természetesen nemcsak engem, nemcsak az én klubomat, mindenkit megviselt a vírushelyzet. Április közepén értek véget a csapatedzések, mindenkit hazaküldtem és egyéni edzésterv alapján gyakoroltunk, majd amikor úgy tűnt, hogy nem folytatódik a bajnokság, abban maradtunk a Hull Cityvel, hogy felbontjuk a szerződésem. Sajnos nem kaptam sok játéklehetőséget, ez volt a legjobb döntés. Ezt követően egyedül, erőnléti edző segítségével készültem, tisztában vagyok vele, hogy ez nem olyan, mintha csapattal edzettem volna, de azon leszek, hogy minél hamarabb formában hozzam magam, hogy segíthessem a Honvédot" - mondta, majd elárulta: külföldről is keresték.

"Több lehetőségem is volt, külföldről is kerestek, azonban úgy érzem, vízválasztó időszak következik a pályafutásomban. Sok mindent át kellett értékelnem, és úgy voltam vele, a legfontosabb, hogy játéklehetőséghez jussak, hogy újra felépíthessem magam, és ennek mentén az volt a legjobb döntés, hogy a Honvédot választom. Jó érzés fogott el, amikor a kispesti klub megkeresett, több mint egy órát beszélgettem Urbányi István sportigazgatóval, nagyon szimpatikus volt, tetszett a tervek, amiket felvázolt előttem, és remélem, ki tudok teljesedni Kispesten. A csapat fontos részévé szeretnék válni, gólokat szeretnék lőni és a vágyam, hogy végre újra önmagam adhassam a pályán."

 

S hogy mi a helyzet nevelőklubjával, a DVSC-vel? "Ott voltam a Paks elleni meccsen, amikor a DVSC kiesett az NB I-ből, Debrecen az otthonom, mélyen érintett a kiesés, de ami engem illet, olyan döntést kellett hoznom, olyan klubot kellett választanom, ahol újra felépíthetem magam, ahonnan visszakerülhetek a válogatottba, ahol kiteljesedhetek, és úgy éreztem, hogy a Honvéd ez a klub. Gazdag Dánielt, Tamás Krisztiánt és Zsótér Donátot ismerem a válogatottból, ismerősök közé kerülök, a célom, hogy hamar elfogadtassam magam, ehhez pedig a legjobb út az, hogy a pályán jól teljesítek. Én pedig ezen leszek.

Valószínűleg mindenki tudja, hogy Palermóban rengeteg edzőm volt, és mivel mindegyiknek más volt a taktikai elképzelése, szintén a létező összes játékrendszert kipróbáltam,

ezért taktikailag gyakorlatilag mindent megtanultam, ami a posztomon fontos lehet. Angliában úgy tartják, hogy a futball az isten, nagyon jó volt megtapasztalni ezt a légkört, és bár keveset játszottam, az edzéseken is sokat tanultam, a tanultakat pedig beépítettem a játékomba, ráadásul nyelvet is tanultam a légiósélet során. Játszhattam a Juventus ellen, remek futballistákkal találkoztam, igyekszem mindent összegyűjteni, amit segíthet nekem" - fogalmazott.

 

A nagy vágyam, hogy újra olyan formában futballozzak, mint Debrecenben, hogy segítsem a csapatot, hogy meghatározó játékosa legyek a Honvédnak. Minden nap, minden edzésen ezért fogok küzdeni, kétszáz százalékkal, hogy bizonyítsak magamnak, és ha ez sikerül, akkor a csapat hasznára lehetek majd. Nagyon motivált vagyok, 24 évesen vízválasztó év áll előttem. El kellett döntenem, hogy belevágok egy újabb külföldi lehetőségbe, ahol nem biztos, hogy szem előtt vagyok, ahol nem tudom, mennyit játszhatok, vagy olyan klubot keresek, ahol több esélyem van arra, hogy kiteljesedjek, ahol fel tudom újra építeni magamat. Jó döntést hoztam, hogy a Honvédhoz igazoltam, nagyszerűek a körülmények és érzem a bizalmat, ami minden futballistánál nagyon fontos.

Urbányi István mellett Bódog Tamás is felhívott, és korántsem csak a futballról beszélgettünk, sőt inkább az volt a téma, hogy milyen ember vagyok, nagyon jólesett, hogy éreztem, meg akar ismerni. Tudom, hogy a profi világban nem fogja senki a kezemet, de kell a bizalom, hogy érezzem, fontos játékos vagyok. Urbányi István és Bódog Tamás mellett Pisont Istvánt is szeretném kiemelni, vele is volt egy hosszabb beszélgetésem a döntés előtt, ráadásul őt már korábbról ismertem, nagyon sokat segített a pályafutásom során, nála kerültem be a korosztályos válogatottba, támogatott, egyengette a karrieremet."

 

A célja tehát adott. "Nagyon várom már, hogy pályára léphessek, hogy segíthessem a csapatot, hiszek benne, hogy komoly célokat tűzhetünk ki. Szeretném, ha az első háromban lennénk, sőt a vágyam, hogy bajnokságot nyerjek Magyarországon! Megnéztem a Honvéd meccseit, tetszik a futball, szeretem, amikor egy csapat játszani akar, ahol mindenki be mer vállalni egy-egy cselt, szerintem látványos játékra lehetünk képesek. Alig várom, hogy ehhez én is hozzátegyem a magamét a pályán."

Legfrissebb híreink