Kubatov Gábor az FTC átigazolási terveiről is nyilatkozott

Elárulta, mit mondott nekik Dzsudzsák Csercseszovról.

Forrás:

Részletes interjút adott a Nemzeti Sportnak Kubatov Gábor, az FTC első embere. Kezdésként azt a részt idézzük, amiben Tokmac Nguen sorsáról nyilatkozott a Ferencváros elnöke:

„– Kezdjük a szurkolókat leginkább érdeklő kérdéssel: mi a helyzet Tokmac Nguennel, megy vagy marad?
– Még tárgyalunk, egyelőre nem dőlt el semmi! – felelte lapunknak adott exkluzív interjújában Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke. – „Toki” remek ember, és kifejezetten jól érzi magát Budapesten, a Fradiban. Nyilvánvaló, vannak ajánlatai, több lehetősége, ahová akár holnap mehetne, mégis tétovázik. Nekünk már ez is nagy dolog. Amikor nem csak a pénz számít, akkor a Fradi bizony versenyképes marad. Budapest fantasztikus és biztonságos város, kiváló szakmai háttér, nemzetközi kupaszereplés, bajnoki cím – ez mind-mind növeli az értékünket a labdarúgók szemében.

– Van végső időpont, ameddig választ kell adnia?
– A jövő hét közepén le kell zárni ezt az ügyet.

– Azért az nem sok idő...
– Valóban nem, de nekünk is tudnunk kell, megy-e vagy marad. Ha távozik, hoznunk kell valakit a helyére, és az nem megy egyik napról a másikra.

NB I: A Fradinál csak egy érem létezik - az arany! - Kubatov Gábor

Újkori sikertörténet a Ferencvárosé, sorozatban negyedik bajnoki címét is magabiztosan szerezte meg a csapat. A klub elnöke, Kubatov Gábor exkluzív interjút adott lapunknak. Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke büszke lehet az újkori sikerekre (Fotó: Török Attila) - Kezdjük a szurkolókat leginkább érdeklő kérdéssel: mi a helyzet Tokmac Nguennel, megy vagy marad?

– Hány kiszemeltjük van a helyére?
– A kapcsolatrendszerünknek köszönhetően minden posztra öt-hat jelölt van. Sztanyiszlav Csercseszov jól ismeri a lengyel és az orosz piacot, Hajnal Tamás főleg a németet, de az egész nyugat-európait, Leandro a dél-amerikait, azon a földrészen is tudunk játékost ellenőrizni: voltak-e balhéi, milyen a családi háttere, megfelelően motivált-e. Ezek apróságoknak tűnnek, pedig nem azok.

– Biztos érkező van már?
– Konkrétumok nincsenek. Két-három futballista már nagyon közel van a klubhoz. Annyit elárulhatok, hogy három-négy új igazolás várható az idén. Több nem.

– Mely posztokra?
– A támadósorba és a védelembe is szeretnénk igazolni. Egészen biztosan szükségünk van új belső védőre. A vezetőedző megmondja, mely posztokra szeretne új futballistát, mi pedig letesszük elé a névsort. A végső döntés azonban közös, mert szeretnénk elkerülni, hogy utóbb bárki a másikra mutogasson. Ez régóta jól működik nálunk, a döntés közös, és ez így is marad.

– Magyar játékos jöhet?
A szívem mindig azt diktálja, legyen minél több hazai futballista a Fradiban, de például a magyar válogatottból talán három-négy olyan játékost tudnék mondani, aki a Ferencvárosban biztosan kezdő lehetne. Őket azonban gyakorlatilag lehetetlen hazacsábítani, elképesztően sokba kerülnek, és a fizetésük sem kevés. Nekünk már a Bajnokok Ligája a szint, ehhez mérten igazolunk, persze korlátozottak az anyagi lehetőségeink. Azt érdemes tudni, hogy két éve a BL-csoportkörben a mi költségvetésünk volt messze a legalacsonyabb.”

Kubatov arról is beszélt, hogy több ember véleményét is megkérdezték, mielőtt Sztanyiszlav Csercseszovot szerződtették volna, köztük Dzsudzsák Balázsét is, aki a Dinamo Moszkvánál volt a szakember játékosa:

– Mit mondott a Loki csapatkapitánya?
– Hogy örökké hálás Sztanyiszlav Csercseszovnak. A Dinamo Moszkvánál az első edzésén egy kihágásért nagyon keményen megbüntette, Balázs ennek ellenére rendkívül pozitív véleménnyel volt róla. A vezetőedzőnk karakán ember, olyan, mint az igazi karmester, minden hangszeren játszik. Ha kell, előzékeny, kedves, simulékony, ha azonban a helyzet úgy kívánja, pokróc és kőkemény. De csak akkor, ha ez szükséges. Ne feledjük, közgazdász, a felesége angoltanár, ráadásul Oszétiából jöttek, ami különleges helye a világnak.”

Legfrissebb híreink