Koronavírus: kevesebb légiós érkezik az NB I-be?

A válogatott védő jövőjét is befolyásolja a helyzet.

Forrás: MTI

Korábban mi is többször beszámoltunk arról, hogy teljesen átírja a focisták átigazolási lehetőségeit a koronavírus. Valamikor a bajnokságok befejeztével nyílik majd meg a piac, a játékosokat „leárazhatják” és a fizetések is csökkenhetnek - legalábbis erről beszélt a Borsnak Kövesdi Viktor, a CMG menedzseriroda társtulajdonosa.

"Mivel a vírushelyzet súlyossága országonként eltér, ezért előfordulhat, hogy mindenhol máskor nyit és zár majd a piac, ez pedig megnehezítheti majd az országok közötti játékosmozgást. Bár a játékosok becsült értéke nem változik meccsek nélkül, a klubok óriási veszteségeket szenvednek most el, ami hatással lesz a piacra. Nekünk is rugalmasabbnak kell lennünk, mert emiatt egyes klubok lehet, hogy kevesebbet tudnak majd kifizetni a játékosokért, akiknek előfordulhat, hogy engedniük kell a fizetési igényeikből is" - mondta.

Óriási bajba kerülhet a ZTE - NB1.hu

 

A játékosmenedzser hozzátette, teljesen nem állt meg az élet, a francia Le Havre válogatott védője, Bese Barnabás iránt például több klub érdeklődik. "Azonban az ő jövőjét is befolyásolja a vírus, mivel az új FIFA szabály szerint június vége helyett akkor jár le a szerződése, ha véget ér a francia másodosztályú bajnokság, márpedig ott különösen drámai a vírushelyzet" – magyarázta Kövesdi, majd egy érdekes lehetséges tendenciáról is beszámolt: a magyarországi játékosmozgást is átírhatja a virushelyzet, szerinte az NB I-es csapatok többsége külföldről nem igazán fog szerződtetni focistákat, inkább a belföldi piac élénkülhet meg, illetve több saját nevelésű játékos kerülhet előtérbe.

"Leginkább szabadon igazolható futballistákkal erősíthetnek majd a hazai csapatok. Illetve azok a klubok, akiknek a költségvetése kevésbé érzi meg a helyzetet, könnyebben tudnak majd olyan csapatoktól elhozni játékosokat, ahol nagyobb a baj" – tette hozzá.

Legfrissebb híreink