Komoly beruházásokról és összezavarodott bírókról beszélt Kubatov

Budapest – A Fradi elnöke évet értékelt.

Forrás:

„Nem Magyarország, nem Közép-Európa, nem Közép-Kelet-Európa, hanem Európa legmodernebb sportegyesülete” – ez a cél 2020-ra, jelentette ki Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a klub hagyományos szilveszteri koccintásán elmondott beszédében.
 
Kubatov Gábor hosszan beszélt a Fradiváros beruházásról, amely kétévnyi alapos előkészítés után hamarosan látványos szakaszába lép.
 
„Az összes szakosztály, mindenki új otthont kap. Mindenki” – mondta Kubatov az új infrastrukturális beruházásról, amely nagyrészt az állam által megvásárolt és a klub használatába adott Építők-sporttelepen valósul meg a tervek szerint három év alatt.
 
A klubelnök beszámolója szerint teljesen új csarnokrendszer nő ki a földből kb. 80 000 négyzetméteren. Épül négycsillagos szálloda és a vidékről igazolt tehetségek elszállásolására alkalmas kollégium, amelyek közös kiszolgálóegységen működnek majd.
 
„Új kézilabdacsarnokot építünk, ez a legfontosabb, hiszen nonszensz, hogy nem tudunk Budapesten nemzetközi mérkőzést játszani” – fogalmazott Kubatov, hozzátéve, hogy új uszoda épül a vízipólósoknak és az úszóknak, valamint modern jégcsarnokot is terveznek. Megújul a birkózók és az ökölvívók otthona, már zajlik a kajak-kenusok vízitelepének felújítása, új csarnokot kap a torna, komplett országos bajnokság megrendezésére alkalmas otthonhoz jutnak az atléták, és létrejön a teljes egyesületet kiszolgáló orvosi központ is. A beruházás egyik velejárója, hogy az Építők vívószakosztálya betagozódik a Fradi családba.
 
Kubatov Gábor hosszan beszélt az NB I-es labdarúgócsapatról az alkalmanként sérelmesnek érzett játékvezetés tükrében. Az elnök szerint „Csányi Sándor az elmúlt huszonöt esztendő legjobb labdarúgó-szövetségi elnöke”, de alatta „apparátusi hibák” történnek.
 
Kubatov szerint a játékvezetői testület „össze van zavarodva”, „állandó értékrend nélkül dolgozik”, „nem túl konzekvens”.
 
Szerinte ennek tudható be a nemzetközi összehasonlításban is kirívó statisztika, miszerint az őszi szezonban a Fradi csupán két tizenegyest rúghatott (volt csapat, amelyik nyolcat), ellene viszont kilencet is ítéltek (a 34-ből), továbbá hogy „a nem beseggelő, hanem támadófocit játszó” Ferencváros játékosai kapták a második legtöbb piros lapot és a legtöbb sárga lapos figyelmeztetést – foglalta össze Kubatov beszédét a Nemzeti Sport.
 

Legfrissebb híreink