Kivégezte az egyre inkább az NB II felé tartó DVTK-t a Paks

Hiába küzdöttek tíz emberrel a miskolciak, a gólkirályjelölt is remekelt.

Forrás: paksifc.hu

DVTK-PAKS 1-4 (0-2)

Annak a reményében lépett pályára vasárnap délután hazai pályáján a sereghajtó DVTK, hogy amennyiben legyőzik a Paksot, egy fokkal közelebb kerülhetnek a hőn áhított cél, azaz a kiesés elkerülése felé. Ennek ellenére az akár a bajnoki 3. helyre is esélyes tolnaiak már a 9. percben összetörték ezeket a reményeket, hisz Zivulic lerántotta Hahnt a tizenhatoson belül, ezért piros lapot kapott, a büntetőt pedig a sértett magabiztosan értékesítette - hogy néhány perccel később megduplázza csapata előnyét. A második félidőben tíz emberrel is igyekezett küzdeni a DVTK, helyzetekig jutottak, Molnár révén gólt is szereztek, ám Sajbán és Szakály is betalált, így a vége 4-1-es paksi kiütés lett - a DVTK-nak egyre nehezebb a helyzete, és lassan már-már csodára lenne szükségük, hogy az NB I-ben maradjanak, a Paks ellenben 4. a tabellán, négy pontra a 3. MOL Fehérvár FC-től.
 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A 9. PERC

Zivulic kiállítása, majd Hahn tizenegyesgólja dupla, egyben meccset eldöntő büntetést jelentett a DVTK-nak.


A MECCS FŐSZERPLŐJE: HAHN JÁNOS

A gólkirályjelölt lendületesen futballozott, két gólt szerzett, ami lehetett volna több is - 18 találatával így is fölényesen vezeti az NB I góllövőlistáját. Érhet a válogatott meghívó?


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

9. perc: Bognár kínálta meg Malenicát a tizenhatos sarkától, a kapus csak kiöklözni tudta a labdát, amire Hahn sprintelt. A csatárt Zivulic lerántotta, a játékvezető büntetőt ítélet, valamint piros lapot adott a hazai játékosnak. A büntetőt Hahn magabiztosan értékesítette. 0-1

16. perc: Bognár pörgette a leshatárról induló Hahn elé a labdát, aki 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 0-2

68. perc: Nagy lövése megpattant Milovicon, Malenica bravúrral kitolta oldalra, de éppen Sajbánhoz, aki a hálóba sodorta a labdát. 0-3

86. perc: Iszlai passzát Molnár átvette, majd higgadtan Hegedüs lába között 14 méterről a hálóba lőtt. 1-3

87. perc: A középkezdés után szinte egyből jött a válasz, Szakály 16 méterről tekert jobbal a bal felsőbe. 1-4


A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A DVTK a Budafokhoz látogat, a Paks a ZTE-t fogadja.


JEGYZŐKÖNYV:

DVTK-Paks 1-4 (0-2)

DVTK: Malenica – Polgár, Milovic, Soldo – Márkvárt (Molnár G., 76.), Zivulic, Grozav, Max (Iszlai, 76.), Marin (Roshi, 76.) – Grgic (Shestakov, 84.), Drazic (Vanacek, 84.)
Paks: Hegedüs – Lorentz, Lenzsér, Tamás (Osváth, 46.) – Balogh B. (Szakály D., 81.), Bognár, Bertus, Szabó – Sajbán (Papp K., 69.), Hahn (Ádám, 69.), Haraszti (Nagy R., 57.)

gólszerzők: Molnár G. 86., ill. Hahn 10., 16. - az elsőt 11-esből, Sajbán 68., Szakály 87.
piros lap: Zivulic 10.
sárga lap: Soldo 4., Milovic 61., Marin 63., Grgic 69., Drazic 69.


A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink