Kisvárdai kivégzés, Courts üzenete, Kruscsics vérfrissítése - reakciók

Sérülés a ZTE-nél, debreceni gratuláció, Kondás és a pozitívumok.

Forrás: kisvardafc.hu

Mint ismert, három mérkőzést rendeztek szombaton az NB I-ben. Lássuk, hogyan értékeltek a vezetőedzők!

 

ÚJPEST-KISVÁRDA 4-0

Milos Kruscsics (Újpest): "Ma minden klappolt, még akkor is, ha az első gólunk szerencsés volt. Nagyon jól működött a támadójáték, a védekezés és a presszing is. A harmadik gól után lezártuk a találkozót, a piros lap után végképp nem volt esélyük. Gratulálok a játékosaimnak, nagyon hajtottak, küzdöttek, erővel játszottak, megérdemeltük a győzelmet egy jó ellenfél ellen. Mindenképp szükség volt kis vérfrissítésre. A Ferencváros ellen az volt a feladatom, hogy megtaláljam a mély gödörből kivezető utat. Úgy tűnik, sikerült is, most minden jól ment. Nagyon fiatal csapatom van, 22-23 éves játékosok szerepelnek egy-két kivétellel, öröm velük dolgozni, ők a jövő zálogai."

Török László (Kisvárda): "Az edzéseken mutatottak alapján nem számítottunk erre. Hoztunk három-négy rossz döntést, de ezt nyilván akkor tudja meg az ember, amikor vége a meccsnek. A teljesítmények egyébként jók voltak. Nem tudtunk teljes létszámban edzeni a héten, szakaszosan tértek vissza a válogatottból a játékosok. Mentalistán fölénk nőttek, így láttam én is. Nagyon sokat tettünk mi is azért, hogy gólokat kapjunk, szinte előkészítettük őket. 3-0-val bemenni a félidőre idegenben nagyon nehéz. Ez most így sikerült, a 4-0 felért egy kivégzéssel és a mi lefejezésünkkel. Át kell gondolni mindent. Nem vagyok itt régóta, meg kell emészteni, és meglátjuk a folytatást, mert a három vereséghez nincsenek hozzászokva Kisvárdán."

 

DVSC-HONVÉD 4-3

Srdjan Blagojevic (DVSC): "Nagyon fontos győzelmet arattunk, ez a leglényegesebb, és az, hogy milyen munkát folytatunk ezután. Őrült meccs volt, az első félidőben nagyon elégedett voltam a csapattal, de a szünet után teljesen másképp alakult a találkozó. Gratulálok a játékosoknak, a stábnak és mindenkinek, aki szereti Debrecent. Az első játékrészben nyújtott teljesítményt kell állandósítanunk. Biztos vagyok benne, hogy tudunk fejlődni, hosszú út áll előttünk, de képesek vagyunk az előrelépésre."

Tam Courts (Honvéd): "Saját magunkat vertük megAz első 45 percben alul teljesítettünk, nem voltunk elég agresszívak, nem tudtunk mit kezdeni a labdával, magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, így nem lehet játszani. Elfogadhatatlan volt. A félidőben nyilván elhangzott pár keményebb szó. Itt voltak velünk a szurkolók, akik órákat utaztak azért, hogy lássák a csapatot játszani, így a második játékrészre úgy kellett kimenni, hogy bizonyítsanak nekik is. A szünet után megmutattuk, hogy jó képességű játékosok alkotják a csapatunkat, jól küzdöttünk, és nem sok hiányzott az egyenlítéshez. Nyomtunk, sajnálom, hogy nem sikerült. Az, hogy két fiatal magyar játékos is a pályán volt, a tanulási folyamat része. Mindketten szuper teljesítményt nyújtottak az U21-es válogatottban, nagyon kedvelem őket emberként és játékosként is, hiszek bennük, és remélem, sokat tudnak hozzátenni a következőkben is a játékunkhoz."

 

VASAS-ZTE 1-1

Kondás Elemér (Vasas): "Egy nagyon jó ellenféllel játszottunk a mai napon. Számos pozitívumot találtam a csapat játékában: amiket gyakoroltunk és ami az elképzelésünk volt a mai találkozóra, abból nagyon sok mindent megvalósítottunk. Biztató, hogy a sok helyzet is ezekből adódott, viszont nem tudtuk azokat kihasználni a mai napon. A csapattól azt kértem, hogy bátran játsszanak, ez sokszor benne is volt a játékunkban. Sajnos a kapott gólunk megint egy pontrúgásból, egy szögletből született, aminél egy játékosunk lemaradt, de sajnos ez benne van. Még az utolsó pillanatokban is támadásokat vezettünk és megvoltak a lehetőségeink arra, hogy megnyerjük a találkozót. Sajnálom, hogy nem így sikerült, mert nagyon sokat tettek érte a játékosok. Viszont ebből lehet építkezni: tehát, ha ezt a ritmust tudjuk tartani és még növelni, akkor biztos, hogy előbb-utóbb meg fog jönni a győzelem, de ehhez ki kell használni a helyzeteinket. Ma elég sok olyan szituáció volt, amit százszázalékosnak lehet mondani..."

Ricardo Moniz (ZTE): "Elvesztettük Tajtit egy edzésen történt sérülés miatt, így őt pótolnunk kellett, erre volt megoldásunk Kovács Barnabás. Tudtuk, hogy a Vasas nagyon jó játékosokból áll össze, a mi kilences és tízes pozícióinkban Manzinga és Diego játszott, előbbinek volt az elején egy nagy helyzete, amit nem sikerült értékesíteni, ezért onnantól kezdve ez egy 50-50 százalékos meccs volt. Nem tudtunk elég nagy nyomást helyezni Baráthra és Otigbára, nagyon okos csapatként játszva ki tudtak jönni a letámadásainkból. Nem tudtuk megjátszani Kovácsot és Gergényit, ezért a széleken nem tudtunk mögéjük kerülni. Amikor elvesztettük a középpályán a labdát, abból a Vasas támadást tudott vezetni, három ilyen alkalommal is veszélyes helyzetig jutottak. Mi nem tudtunk támadásban átütő erőt képviselni, Tajti hiánya nagyon érződött, így 1-0-s hátrányban mentünk szünetre. A félidő után döntő kérdés volt, hogy fel tudunk-e állni hamar vagy maradunk hátrányban, mert az ilyen mérkőzések nagyon sokszor eldőlnek ezen a ponton, de bíztam a csapatban, hogy visszajövünk a meccsbe és ez sikerült is egy pontrúgás után Lesjak által. Később Ikoba előtt is ott volt a lehetőség a gólszerzésre. Nem teljesítettünk 100 százalékosan, de bele tudtunk annyit tenni a meccsbe hogy döntetlent érjünk el, és tudván, hogy milyen erős csapat a Vasas jó, hogy tudtunk szerezni egy pontot. Nem vagyunk elégedettek, de most be kell érjük az egy ponttal is."

Legfrissebb híreink