Kisvárda-MTK: osztálykülönbség?

Brutális kiütéssel indult a forduló.

Forrás: kisvardafc.hu

Kisvárda-MTK 5-0

A második félidőben emberelőnyben futballozó Kisvárda ötgólos győzelmet aratott a vendég MTK Budapest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombat délutáni nyitómérkőzésén - írta meg az MTI.

A bajnokságot sokáig vezető hazai együttes október 31-e óta először gyűjtötte be a három pontot, a fővárosiak pedig, akik utóbbi három találkozójukon 11 gólt kaptak és egyet sem szereztek, immár hét meccse nyeretlenek.

Gyorsan vezetéshez jutott a Kisvárda - Asani és Bumba strandfocis fejelgetéssel játszotta át a vendégek védelmét -, s a folytatásban is a hazai csapat irányított. A házigazdák sokkal gyorsabban, pontosabban, veszélyesebben játszottak ellenfelüknél, s egy remek támadás végén, Asani második góljával megduplázták előnyüket. Palincsár ráadásul műesésért megkapta második sárga lapját, így még a szünet előtt emberhátrányba is került az MTK.

A fordulás után, tíz ember ellen hatalmas fölényben futballozott a Kisvárda, amely sorra alakította ki a helyzeteket, s ezek közül kettőt értékesítve az 59. percben már 4-0-ra vezetett. A hazaiak a meccs utolsó harmadában egy kicsit lassítottak ugyan, de a vége így is kiütéses győzelem lett.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: JASIR ASANI

Két gyönyörű gólt szerzett az első félidőben, ezzel nem csak megadta az alaphangot a meccsnek, de el is döntötte viszonylag hamar a három pont sorsát.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A PIROS LAP

A 44. percben Palincsár eljátszott egy buktatást az MTK tizenhatosán belül, így színészkedésért sárgát kapott, ami már a második volt neki, így villant a piros. A helyzet a visszajátszások alapján kicsit véleményesnek tűnt, de a bíró nagyon biztos volt a dolgában.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

8. p.: Leoni balról ívelte középre a labdát, amit Asani visszafejelt Bumbának, majd a játékszer visszakerült Asanihoz, aki kissé jobbról, aki némileg jobbról, az ötösről a kapu jobb oldalába fejelt. 1-0!

31. p.: Asani kényszerítőzött Mesanoviccsal, akiről a visszakapott labda után lemaradt Nagy Barnabás, majd Asani egy igazítás után az ötös jobb sarkától a hosszú alsóba gurított. 2-0!

51. p.: Bumba a bal oldalvonaltól ívelt előre, a labdát Ötvös az ötöstől visszatette az érkező Leoninak, aki Katát megelőzve, hét méterről a bal sarokba lőtt. 3-0!

59. p.: Az MTK labdát veszített a Kisvárda térfelén, majd Mesanovics indított Bumbát, akit Varju elvétett a becsúszással, majd Bumba 8 méterről a kapus fölött a kapu közepébe emelt. 4-0!

68. p.: Egy bal oldali szögletet követően Leoni ívelt az ötösre, ahol Mesanovics emelkedett a legmagasabbra és a kapu bal sarkába fejelt. 5-0!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Kisvárda a következő körben a MOL Fehérvár FC-t fogadja majd, míg az MTK az Újpestet látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

Kisvárda Master Good-MTK Budapest 5-0 (2-0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 1950 néző, v.: Erdős
Kisvárda Master Good: Ogyincov - Peteleu, Prenga, Cirkovic, Leoni - Melnyik, Simovic (Zlicic, 70.) - Asani (Camaj, 70.), Bumba (Gosztonyi, 80.), Ötvös (Navratil, 70.) - Mesanovic (Nagy M., 80.)
MTK Budapest: Mijatovic - Balázs B., Varju, Ferreira, Nagy B. - Ramadani (Dimitrov, 66.), Palincsár, Mezei (Kata, a szünetben) - Grozav (Nagy Zs., 81.), Miovski (Kocsis B., 67.), Drljo (Weir, a szünetben)
gólszerzők: Asani (8., 31.), Leoni (51.), Bumba (59.), Mesanovic (68.)
piros lap: Palincsár (44.)
sárga lap: Prenga (45+2.), Camaj (83.), Zlicic (84.), illetve Palincsár (20., 44.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink