Kispesti visszatérők, Rebrovék határozott célja

Fény az alagút végén.

Forrás: honvedfc.hu

Az NB I szombati játéknapjának rangadóján a Honvéd a Ferencvárossal fog összecsapni. Az előző idényben a kispestiek megnyerték a Magyar Kupát, míg a Fradi a bajnokságban végzett az első helyen, ezért is érdekesnek ígérkezik a csata. 

Az FTC nyolc meccs után még veretlen a mostani szezonban, míg Bódog Tamás csapata kilenc mérkőzés alatt kilenc pontot szerzett. Bódog annak örülhet, hogy egyre több játékos kezd visszatérni.

"Hál’Istennek a betegségből egyre több játékos térhet vissza, igaz, ők még egészen másfajta terhelést kapnak, napról napra figyeljük az egészségügyi stábbal közösen, hogy milyen állapotban vannak, de már látjuk a fényt az alagút végén, egyre nagyobb létszámban tudunk részt venni az edzéseken. Annak ellenére, hogy eltérő terhelést kapnak a visszatérők, azért lassan utolérik magukat, folyamatosan egyre formába kerülnek, így nem kell annyit improvizálni az összeállítással, mint a legutóbbi meccseken.

 

A Ferencváros még nem kapott ki ebben a szezonban az NB I-ben, vezetik a bajnokságot, önbizalommal telve futballoznak, a Bajnokok Ligájában is jó meccseket játszanak. Ez alapján a Fradi a mérkőzés favoritja, de azért dolgoztunk egész héten, hogy megnehezítsük a dolgukat, hogy eredményesen futballozzunk a szombati mérkőzésen" - fogalmazott a Honvéd hivatalos weboldalának Bódog Tamás.

 

Rebrov a válogatott szünet alatt több futballistájára sem számíthatott.

"Az elmúlt időszakban több kulcsjátékosunk is a válogatottjánál volt, így az edzések is másabbak voltak, több fiatallal dolgoztunk. A legfontosabb, hogy mindenki sérülés nélkül térjen vissza, és újra tudjon a feladataira koncentrálni. Újabb hosszú menetelés előtt állunk, fontos, hogy a Juventus elleni BL-meccs előtt a bajnokságban is jól szerepeljünk. Mindig jó meccset játszunk a Budapest Honvéddal, az idén eddig nem jött ki nekik a lépés, de biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy megnehezítsék a dolgunkat.

Nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk, hiszen listavezetőként az újabb címvédés a célunk, hogy legyen esélyünk jövőre is megismételni a Bajnokok Ligája szereplést" - nyilatkozta a Fradi ukrán trénere.

 

A két gárda párharca egyébként 114 éves múltra tekint vissza.

A Honvéd-Ferencváros meccs 19.30-kor kezdődik.
 

Legfrissebb híreink