KisKokó előbb itthon bizonyítana, csak utána menne külföldre

Székesfehérvár – A Videoton középpályása értékelt és a jövőbe is tekintet.

Az M4 Sport Góóól című műsorában Kovács István, a Videoton labdarúgója elmondta, a jelenre koncentrál és nem áll be azon magyar társai sorába, akik lépten-nyomon külföldi szerződésről beszélnek.

 

 „Érzelmi hullámvasutazás volt számunkra”- értékelte a szezont a 24 éves játékos, miután gratulált a Ferencvárosnak a bajnoki címéhez és az M4 Sportnak az első idényéhez. „Az elején nem voltunk túlzottan eredményesek, és akkor még finoman fogalmaztam. Utána Pető Tamás, majd Horváth Ferenc szakmai stábjával stabilizálódott a helyzet a csapat és a klub háza táján. A tavasz elején újra megtorpantunk egy kicsit, a Fradi elleni kupakiesés kissé megfogott minket, de a végére megdolgoztunk a szerencsénkért. A játékoskeretünket nézve reális, hogy a második helyen végeztünk.”

 

A sérülését műtét elkerülésével maga mögött hagyó Kovács a közelmúltban további három és fél esztendővel hosszabbított szerződést a Videotonnal. A már négy és fél éve Székesfehérváron játszó labdarúgó elmondta, mind a klub, mind a saját szempontjából sikeresnek ítéli az eddig piros-kékben eltöltött időt, és célja, hogy legalább ilyen, ha nem jobb eredményeket érjenek el a jövőben is.

 

A középpályás kitért a határátlépés témakörére is. „A magyar játékosok szeretnek azzal dobálózni, hogy külföldön akarnak játszani, én inkább azt mondanám, hogy szeretnék a teljesítményemmel bizonyítani és megfelelni a szurkolóknak, a szakvezetésnek, a számomra bizalmat szavazó vezetőségnek és elsősorban magamnak. Aztán, ha olyan lehetőség adódik, akkor biztosan kipróbálhatom magam külföldön én is. De a jelenben élek és próbálok így is teljesíteni” – zárta az ötszörös válogatott futballista.

Legfrissebb híreink