Király megmagyarázta, miért kapott szögletből gólt

Dicsérte a paksi játékos meglátását.

Forrás:

A Haladás a hajrában kapott gólt a Paks elleni meccsen, így a két gárda mérkőzése 1-1-es döntetlennel zárult. A paksi találat nem csak azért marad emlékezetes, mert Remili szöglet után járt túl Király Gábor eszén, hanem azért is, mert úgy fest, a Hali valószínűleg nem tudja elkerülni a kiesést. A szombathelyi alakulat jelenleg az utolsó helyen áll, a 10. pozíciót birtokló MTK előnye öt pont, ezt a különbséget két forduló alatt kéne eltüntetnie Horváth Ferenc csapatának, ami emberes feladatnak tűnik. Azt sem szabad elhanyagolni, hogy a Vas megyei gárda sorsa már nem a saját kezében van, vagyis hiába győzné le a Mezőkövesdet és a MOL Vidit, a vetélytársak botlásaiban is bízni kell. 
 
Remili találatát 4.30-tól láthatják:
 

Király Gábor az nso.hu-nak elevenítette fel a ráadásban kapott gólt. A rutinos kapus elmondta, nagy nyomás nehezedett a Halira a meccs hajrájában, mivel a Paks rögzített helyzetekből veszélyes lehetőségeket teremtett. Király arra is rávilágított, hogy az utolsó sarokrúgásnál mindenki a rövidnél helyezkedett, a hosszú kapufánál senki sem tartózkodott, így nem állhatott ott, ahová a labda érkezett. A hálóőr hozzátette, Remili kivitelezése tökéletesen sikerült. 
 

null

null

"A gólt megelőző szöglet előtt volt egy sarokrúgás, amikor a paksi kapus előrejött, és Nagy Gergő feje elől ütöttem el a labdát. Ennél az utolsó szögletnél – ugyanúgy, mint néhány perccel előtte – mindenki a rövid sarok közelében helyezkedett, a Paks kapusa, Nagy Gergő ugyanúgy elém állt, ő és az őt őrző védőjátékosunk volt középen. Hátranéztem, láttam, hogy a hosszú kapufánál senki sincs, így arra volt a legnagyobb esély, hogy a labda a rövidre érkezik. Ezért mozdultam én is abba az irányba, hogy ha egy paksi játékos belecsúsztat, esetleg a mi védőnkön pattan meg a labda a kapu felé, még tudjak reagálni. Az ezt megelőző öt vagy hat esetben egyszer sem ment a labda át a hosszú oldalra – a végén igen. Ha ívelt a lövés, van esély visszalépni, esetleg menteni, de ha erőből elrúgják, és a labda a hosszú kapufán csattanva megy be a felső sarokba, az csak akkor védhető, ha annál a kapufánál áll a kapus. Mégsem állhattam ott, mert mindenki a másik kapufa előtt tömörült... El kell ismerni, tökéletes lövés volt – éppen olyan, mint amilyenből a Paks kapott gólt Debrecenben Bódi Ádámtól –, erős, az ellenfél számára optimális helyen lecsapódó. Felugrottam, de ott még nagyon magasan volt a labda, nem értem el. Nem vigasztal, hogy láttam már több hasonló gólt, olyat kevesebbet, hogy onnan, a hosszú felsőből kiszedi a kapus az erőből meglőtt labdát"- nyilatkozta Király.
 
Remili is elmondta a véleményét a nem mindennapi találatról, a paksi játékos gondolatait itt olvashatják. 

Legfrissebb híreink