Kiesés elleni harc: klubikonok üzentek a Paksnak

Mindenki együtt buzdítja a játékosokat.

Forrás: paksifc.hu

Mint ismeretes, a Paks a kiesést jelentő 11. helyről várja az NB I 27. fordulóját. A tolnaiaknál a Fehérvár ellen mutatott hozzáállás és játék bizakodásra adhat okot mindenki számára, de a verseny fokozatosan élesedik. E hétvégétől elindul a hajrá időszaka, szerda-szombat ritmusban lépnek pályára három héten keresztül, egészen az utolsó fordulóig.

A játékosokat tovább biztatva a klub felhívott pár igazi régi klubkaraktert, üzenjenek a csapatnak, adják át gondolataikat, érzéseiket. "Első és legfontosabb, hogy meg kell őriznünk azt a nyugodt lelkiállapotot, mely’ biztosítja, hogy a mérkőzéseink ne torkolljanak kapkodásba, idegeskedésbe. Angol hidegvérrel kell tehát elvégeznünk a feladatunk, és közben hinni a munkánkban.  A szezonban sokszor játszottunk jól, például legutóbb a Fehérvár ellen is eltüntettük a két csapat közti különbséget, szépen látszott, hogy van tartása a csapatnak, valamint bárki ellen képesek vagyunk jó eredményt elérni. Megfelelő átlagéletkorunk van, a rutinosak húzzák a fiatalokat, akiknek pedig bele kell tenniük azt az elszántságot, ami ilyenkor kell. Nélkülözhetetlen továbbá az is, hogy megőrizzük az egységünk, és mindenki egyfelé húzzon. Hasonló szituációban voltunk 2010-ben, akkor is a csapatkohézió segített, majd emlékezzünk, a következő év lett az eddigi egyik legsikeresebb esztendő. Bízom benne, hogy a szerda-szombat ritmus is nekünk fog kedvezni, és nem lesz gond a szezonzáráskor" - mondta Vayer Gábor, a korábbi válogatott támadó.

„Oszi, Jani, Dani, Api és az egész Csapat! Szeretnék most csatába menni veletek vérben forgó szemekkel… Meg kell védenetek valamit, ami a miénk! Egy igazi magyar csapatnak lenni felelősség magatok, családotok, szurkolóitok és minden magyar futballista gyerek és felnőtt iránt. Fontos azonban, hogy ne féljetek ettől a „tehertől”, sőt, legyetek büszkék és magabiztosak! Sorsotok a kezetekben van, harcoljatok mindannyiunkért! Induljunk előre!” - tette hozzá korábbi csapattársa, Fehér Attila.

 

Mészáros István hozzátette: „Egészen biztos, hogy minden hátralévő meccsen lesz olyan periódus, mikor az egyik csapat a másik fölé tud majd kerekedni, ezt kell kihasználnunk, és gólokat kell szereznünk. Nem spórolhatunk a legendásan jó védekezésünkkel, valamint végig fokozott figyelemmel kell lennünk. Csapatunk egységes volt eddig is, és ezek a nehéz helyzetek mindig motiválóan hatottak ránk, mindig megoldottuk őket. Véleményem szerint most is elérjük majd célunkat, és minden játékosunk alkalmas arra, hogy erre a hét mérkőzésre mentálisan a legjobbját hozza. Fontos ugyanakkor, hogy túl se pörögjük a helyzetünk!”

Sifter Tamás zárta a sort. „2006 óta igenis meghatározó szereplői vagyunk az NBI-es mezőnynek, ezt pedig tovább kell folytatni! Jelenlegi keretünk sokkal többre hivatott, mint ahol most állunk, folytatnunk kell tehát az imént említett tradíciónkat. Fontos a hit, senki sem másodosztályú, ahogy a klub sem, de ezt a teljesítményt a pályán is meg kell mutatnunk. Mindenáron bent kell maradni, nem kell a szép játék, csak az eredményes. A mai napig nagyon a szívemen viselem a csapat sorsát, így százszázalékig hiszem és tudom, megoldjuk a feladatot. Mindenki szorítsa össze a fogát, és mindent bele, én is rettentően szurkolok!”
 

A hétvégén Mezőkövesdre látogat a csapat.

Legfrissebb híreink