Két edzőt igazolt a Mezőkövesd

Az egyikük már nyilatkozott is.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

ÍME, A MEZŐKÖVESD BEJELENTÉSE:

,,Két változás történt a szakmai stábban a felkészülés kezdetén, Bücs Zsolt asszisztensedzőként, míg Farkas Balázs kapusedzőként segíti NB I.-es csapatunkat júliustól.


Elsőként Farkas Balázzsal beszélgettünk, az interjúban a szakember játékos- és edzői pályafutása mellett együttesünkről is szó esett.

– Mit tudhatunk meg a játékos-pályafutásodról?

– A korábban első osztályban szereplő BVSC-ben nevelkedtem, ott is lettem profi játékos. Ezt követően a MATÁV–Sopronhoz igazoltam, ahol 55 első osztályú mérkőzésen védtem a csapat kapuját. Ezután a REAC gárdájához, majd Pécsre kerültem, ahonnan előbb Felcsútra, utána Szolnokra igazoltam. Ezt követően Cipruson a légiós életbe is belekóstoltam, majd a pályafutásomat Diósgyőrben fejeztem be.

– Milyen kiemelkedő eredményeket értél el labdarúgóként?

– Összesen három csapattal jutottam fel a másodosztályból az élvonalba, a REAC mellett a Szolnokkal, valamint ciprusi klubommal, az Anagenniszi Deriniasz együttesével is kivívtuk az első osztályban való indulást. Emellett, amikor Sopronban játszottam, megválasztottak az Év kapusának.

– Edzőként hol dolgoztál?

– Az edzői pályafutásom úgy kezdődött, hogy barátokkal leültünk és alakítottunk egy kapusiskolát, ott két évig dolgoztam, majd az Újpest akadémiájára kerültem, ahol 4 és fél évet töltöttem, de emellett a kapusiskolánkban ugyanúgy tevékenykedtem. Ezt követően elkerültem az MTK akadémiájára, ahol egy év után vezető kapusedző lettem, majd idejöttem Mezőkövesdre.

– Mit tartasz edzői pályafutásod legnagyobb sikerének?

– Az egyik legnagyobb siker, hogy első osztályú kapusedzőként dolgozhatok, ugyanakkor az utánpótlásban mindenhol sikerült komoly eredményeket elérni. Például az MTK-ban 2 és fél év alatt négy olyan kapus lett válogatott, aki korábban még nem volt a nemzeti csapat tagja. Újpesten is tovább tudtam adni olyan játékosokat, akik az első osztályba kerültek és a kapusiskolánkban is minden évben volt 1-1 olyan játékos, aki a képzést akadémián folytathatta. A kezem alatt dolgozott például a 20 esztendős Varasdi Dániel, aki tavaly bemutatkozott az MTK-ban az NB II.-ben, a 17 éves Winter Dániel pedig profi szerződést kapott és jelenleg a 4. számú kapusa az MTK-nak. Mellettük a 18 éves Vukman Donát az NB II.-es Pécs csapatában játszik, ők mind válogatott kapusok lettek.

– Hogyan kerültél kapcsolatba a Mezőkövesddel?

– Tóth László szakmai igazgató keresett meg és beszéltem Kuttor Attila vezetőedzővel is a lehetőségről, örömmel jöttem Mezőkövesdre.

– Milyenek a benyomásaid a klubról?

– Nagyon jók a benyomásaim, három jó kapussal dolgozhatok együtt. Nagyon tetszik, hogy a stáb profin gondolkodik.

– Hogyan értékeled a felkészülés során elvégzett munkát, a kapusok teljesítményét?

– Sokat léptünk előre az elmúlt négy hétben. Nagyon bízom benne, hogy ez a fejlődés fokozatosan, az idő előrehaladtával, még jobban megmutatkozik majd a kapusokon.

– Mit vársz a következő idényben?

– Nagyon bízom benne, hogy kapusaink azt a teljesítményt fogják majd nyújtani, amit én szeretnék tőlük látni, természetesen abban bízom, hogy jól, stabilan fognak teljesíteni egész évben. Ami pedig a csapatot illeti, nagyon remélem, hogy az előttünk álló idényben is a tabella első felében fogunk majd végezni.

– Mit tudhatunk meg a magánéletedről, hobbijaidról?

– Nős vagyok, van egy hároméves kislányom, aki éppen most vasárnap ünnepelte a születésnapját. Vác mellett lakom egy faluban a Cserhát lábánál. Szabadidőmet a családommal töltöm, emellett nagyon szeretek horgászni."

Legfrissebb híreink