Keményet állított a Hali ügyvezetője Horváth Ferencről

Kegyetlen széria vár a Haladásra.

Továbbra sem megy az idén 100 éves Haladásnak. A gárda már 14 pontra van a bentmaradást jelentő 10. helyezéstől, a Mezőkövesd elleni vereség után pedig maga Horváth Ferenc vezetőedző nyilatkozta azt, hogy már nem lehetnek vérmes reményeik a bentmaradást illetően.
 
Egyébként az eredménytelenség mellett Halmosi Péter első keretből történő kitevése is tovább szította az amúgy sem túl nyugodt hangulatot Szombathelyen. Az ikon büntetéséről az nb1.hu számolt be elsőként, mint ahogyan arról is, hogy ez a döntés volt a drukkereknél az utolsó csepp a pohárban, mert után válogatott szitoközönt zúdítottak a vezetőségre, élükön a tulajdonos Illés Bélára.
 
De Horváth Ferenc is keményen kapja az ívet, mind a mérkőzéseken, mind a különböző internetes fórumokon. A kialakult helyzetről a Nemzeti Sport kérdezte meg a vasiak ügyvezetőjét, Tóth Miklóst.
 
„A szurkolók a csapat és a vezetőség ellen fordultak. Hogyan lehetne őket kibékíteni?
Erről nagyon sokat beszélgettünk már. Megértjük a szurkolókat, amiért csalódottak, de látniuk kell, a tizenkét együttesből kettő búcsúzik. Szoros a mezőny, egy csapat könnyen hullámvölgybe kerülhet. A gárda úgy vívhatja ki ismét a drukkerek rokonszenvét, ha itthon mindig győzelemre játszik, idegenben pedig arra, hogy ne kapjon ki.
 
Felvetődött, hogy leváltják Horváth Ferenc vezetőedzőt?
A kétezernyolcas feljutás óta tízszer váltottunk edzőt. Az esetek többségében bejött a csere. A legutóbbi nem. Mindig mondom, nem az számít, hogy valaki jó vagy rossz edző-e, hanem az, hogy eredményes-e.”
 
Szombathelyen tehát áll a bál, a gárdára meg továbbra is nehéz mérkőzések várnak. A Magyar Kupában szerdán annak a Mezőkövesdnek lesz a vendége, mely csapat szombaton éppen a vasi megyeszékhelyen győzte le, a bajnokságban meg utazik a Vidihez, a Honvédhoz, fogadja az Újpestet, majd a Ferencvároshoz látogat...
 
Nemes feladatok...

Legfrissebb híreink