Keményen beszólt az egész magyar focinak az MTK-tól elküldött edző

Fogta magát és felhívta az Indexet.

Forrás: mtkbudapest.hu

Október elején küldték el az MTK-tól Giovanni Costantinót, aki korábban Marco Rossi mellett dolgozott a magyar válogatottnál, majd az idei Európa-bajnokságot megelőzően vette át a budapestiek irányítását.

Costantino távozása óta az MTK mélyrepülésben van, immár Márton Gáborral a kispadon az utolsó helyet foglalják el az NB I-ben. Costantino az MTK Kisvárda elleni, szombati 5-0-s veresége után felhívta az Indexet, és rendesen megmondta a véleményét a helyzetről - ezt idézzük.

"Már akkor megmondtam, hogy indokolatlan volt a menesztésem, és semmi sem fog megoldódni a távozásommal. És sajnos igazam lett. Most sokkal rosszabb a csapat, mint velem volt. Hat forduló, négy vereség, két döntetlen, ráadásul sima kiesés a Magyar Kupában. Az csak egy dolog. A csapat valóságos katasztrófa. Mármint a játéka. Drljo nem tud szélsőt játszani, nem tudja tartani a lépést a Kisvárda gyors játékosaival. Aztán Palincsár nem tízes, nem erre a posztra való, ráadásul fegyelmezetlenség miatt ki is állították. Nálam Mezei nem volt kezdő, sokan a csapatba követelték, hát tessék, most játszik, no de hogyan?!"

Costantino elárulta, tárgyalt dán és jelenleg tárgyal egy ciprusi klubbal, de nagyon szívesen dolgozna Magyarországon, hisz ezt a futballkultúrát ismeri a legjobban. Ezzel párhuzamosan nem érti, miért nem kereste őt senki, egyáltalán miért nem írt róla senki, mint lehetséges edzőjelöltről.

"Igazából azt sem értem, hogy amikor a Kisvárda edző nélkül maradt João Janeiro távozása után, miért nem kerültem szóba. Emlegették Husztit, Borist, Pintért mint lehetséges utódot, én azonban mintha nem is léteznék. Na mindegy, úgy látszik, elfelejtettek engem. 

Mezőkövesden, Debrecenben és Kisvárdán az edzőváltást követően vagy javultak az eredmények, vagy nem nagyon változtak, egyedül az MTK lett rosszabb a menesztésem után. Valóban megérte kirúgni engem? Hát nem furcsa, hogy erről még senki sem írt?!"

Legfrissebb híreink