Kemenes megbabonázta a Loki támadóit, és a kapufa is vele volt

Debrecen – Az ex-kispesti kapus tizenegyest védett, ami egy pontot ért a Paksnak.

Forrás: blikk.hu

A szombati esőnap után vasárnapra sem enyhült az időjárás, így a DVSC szakadó esőben fogadta a Paksot. A debreceni Nagyerdei Stadionban körülbelül 2500 néző jött össze, hogy ez az időjárásnak, vagy a hétközi Torpedo Zsodino elleni Európa Liga vereségnek tudható be az kérdéses.

 

A Paks aktívabban kezdte a mérkőzést, igaz Csertői Aurél gárdája sokáig nem alakított ki komoly ziccert, főleg szélről érkező beadásokban merült ki a mezőnyfölény. Negyed óra elteltével a Loki átvette a kezdeményezést, azonban az első kaput eltaláló lövésre a 22. percig kellett várni, ekkor Jovanovics gyengécske kísérletét fogta Kemenes Szabolcs.

 

Az eredménytelen Loki-offenzíva után ismét a Paks percei következtek: Előbb Bartha László 25 méteres bombája ment nem sokkal fölé, majd a 27. percben Hahn János lőtt 19 méterről, félfordulatból, azonban a próbálkozás pár centivel elkerülte a bal alsó sarkot. Nem sokkal később Haraszti Zsolt szerezhetett volna vezetést, aki Szakály Péter labdavesztése után 14 méterről Verpecz Istvánba lőtt, majd a kipattanót 10 méterről, a tehetetlen kapussal szemben mellé lőtte.

 

Ahogy az lenni szokott, a futball ismét büntetett, ugyanis a Paks kihagyott helyzeteit az első komolyabb lehetőségéből megbosszulta a Loki. Egy kontratámadás után Ferenczi János levette mellel a labdát a tizenhatos sarkán, majd bepörgette a tizenegyesponton álló Takács Tamásnak, aki 15 méterről, laposan a bal alsóba lőtt (1-0). A lefújás előtt még Haraszti Zsolt szabadrúgásába Dusan Brkovics ért bele kézgyanúsan, de Berke Balázs játékvezető nem ítélt tizenegyest a vendégek javára.

 

 

Hiába vezetett félidőben a Loki, Kondás Elemér vezetőedző elégedetlenségét mutatta, hogy a szünetben behozta Holman Dávidot a gólpasszt jegyző Ferenczi János helyére. A Debrecen aktívabban is kezdte a második játékrészt, pár perc elteltével dr. Horváth Zsolt talált a kapuba Takács Tamás átadása után, de Berke Balázs les miatt nem adta meg a gólt. Az 54. percben egy paksi szabadrúgás után úgy tűnt Mészáros Norbert kézzel ért a labdához, de a játékvezető ezúttal sem ítélt tizenegyest, azonban a zöldeknek így is összejött az egyenlítés. Az 59. percben egy kitűnő keresztlabdát Szabó János egyből beemelt a hosszúra, ahol többen is érkeztek, végül Bartha László az ötösről jobbal, kapásból belőtte a kapu közepébe (1-1).

 

A találkozó mégsem maradt tizenegyes nélkül, ugyanis a paksi Szabó János rossz ütemben lépett oda Kulcsár Tamásnak, így Korhut Mihály állhatott oda a tizenegyespontra. Az Európa-bajnokságot megjárt balhátvéd azonban nem járt sikerrel, mert az első paksi tétmérkőzésén védő Kemenes Szabolcs eltalálta az irányt és kiszedte a labdát a jobb alsóból. Két perccel később ismét bravúrt mutatott be a Kispestről igazolt kapus, majd Korhut Mihály fejesénél a kapufa is segítségére sietett.

 

Az utolsó fél órában a Loki beszorította a Paksot, de nem volt elég átütőerő a debreceni támadásokban. A vendégek részéről az utolsó tíz percben Báló Tamás, majd Bartha László is veszélyeztetett, míg a hosszabbításban Szakály Péter fejelt kapufát, így maradt a döntetlen.

 

A DVSC többet tett a győzelemért, azonban a Nagyerdei Stadion kapufája Kemenes Szabolcsot segítette, és ha az nézzük, hogy a Paks két tizenegyesgyanús szituációt is számonkérhet Berke Balázs játékvezetőn, akkor azt kell mondanunk, hogy igazságos eredmény született.

 

 

DVSC-TEVA – Paksi FC 1-1 (1-0). Élő közvetítés a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink