Kecskemét-Mezőkövesd: sokba kerültek a kövesdi hibák

Tizenegyesből sem ment a gólszerzés.

Forrás: Kecskemét/Facebook

Kecskemét-Mezőkövesd 1-0

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMAI: A MEZŐKÖVESD NAGY HIBÁI

A meccs egyetlen góljánál Piscitelli nagyon rosszul mozdult ki a kapujából (Bobállal nem értették meg egymást), ezzel megkönnyítette Katona dolgát. A 27. percben Cseri egalizálhatott volna, de a tizenegyesét védte a kecskeméti kapus. Ezekkel a hibákkal a saját dolgát pecsételte meg a Kövesd. 

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: VARGA BENCE

A Kecskemét kapusa a 27. percben megfogta Cseri Tamás tizenegyesét, ezzel nagy szerepet vállalt a kecskeméti sikerből. Varga emellett további szép hárításokkal óvta meg a kapuját a góltól.

GÓL TÖRTÉNETE:

13. p.: Nagy Krisztián ívelt előre a felezővonal közeléből, Katona Bálint kb. 12 méterről fejelt a mezőkövesdi kapu közepébe, a vendégek kapusa, Piscitelli nagyon rosszul mozdult ki a kapujából, ezzel megkönnyítette a kecskeméti gólszerző dolgát. 1-0!

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Kecskemét a következő fordulóban a Puskás Akadémia otthonában vendégeskedik (augusztus 19-én 20 órától rendezik meg ezt a meccset), míg a Mezőkövesd a DVSC-t látja vendégül augusztus 22-én 20 órától. 

JEGYZŐKÖNYV: 

Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Kecskemét, 1719 néző, v.:
Zierkelbach
gólszerző: Katona (13.)
sárga lap: Meszhi (55.), Nagy K. (94.), illetve Karnyickij (5.)
Kecskeméti TE: Varga B. - Szalai, Pejovic, Szabó A. - Sági (Banó-Szabó, a szünetben), Katona B. (Katona M., 86.), Nagy K., Vágó (Meszhi, a szünetben), Zeke - Szabó L. (Tóth B., 64.), Djuranovic (Szuhodovszki, 64.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Bobál D., Karnyickij, Pillár (Selmani, 76.) - Kállai (Madarász, a szünetben), Besirovic, Cseke (Nagy G., a szünetben), Cseri (Kis T., 59.), Vajda - Molnár G. (Jurina, 59.), Drazic

Az MTI összefoglalója:

A Mezőkövesd kezdte bátrabban és jobban a találkozót, még komoly gólszerzési lehetősége is volt, ennek ellenére a hazaiak szereztek vezetést, akik első helyzetüket értékesítették egy védelmi hibát kihasználva. A továbbiakban is a Mezőkövesd irányított, de egy ízben Piscitellinek is nagyot kellett védenie. A vendégek hiába futballoztak fölényben, még 11-esből sem sikerült egyenlíteniük, így hátrányban vonulhattak az öltözőbe.
    
A folytatásra mindkét csapat kettős cserével próbált frissíteni, ez a Mezőkövesdnek sikerült jobban, ugyanis fokozta a nyomást és teljesen kapujához szegte a Kecskemétet, amely ennek ellenére önfeláldozó védekezéssel őrizte minimális előnyét. Húsz perccel a vége előtt a lila-fehérek eldönthették volna az összecsapást, de Piscitelli nagy bravúrral hárította a csereként beálló Banó-Szabó lövését. A hajrához közeledve egyre veszélyesebben kontrázott a KTE, miközben a Mezőkövesd fölénye meddőnek bizonyult. Mivel gól már nem született, így a Kecskemét hét év után gyűjtötte be ismét a három pontot az NB I-ben.

Tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS:

21.10:

Legfrissebb híreink