Kecskemét: mentáltréner érkezett, a csapatkapitány sorsa is eldőlt

Hivatalos bejelentések. 

Forrás: kecskemetite.hu

Az NB I-be feljutó Kecskeméti TE együttese hivatalos oldalán számolt be róla, hogy a szakmai stáb új taggal bővült, valamint, hogy a játékoskeretben két labdarúgó meghosszabbította szerződését.  

ÍME, A KECSKEMÉT BEJELENTÉSEI:

Borzai László csatlakozik a stábhoz

A játékoskeret mellett a szakmai stáb is bővül a felkészülési időszak során, Borzai László a jövőben a felnőtt csapatnál is komolyabb szerepet vállalva csatlakozik hozzánk sport coach és mentáltrénerként.

Borzai László másfél éve került kapcsolatba akadémiánkkal, azóta rengeteg fiatal sportolónak igyekezett segíteni a saját szakterületén. Mostantól a felnőtt csapat mellett is ott lesz majd.

–  Tavaly is dolgoztam már egy kicsit együtt a felnőtt csapattal, akkor Szabó Istvánnal gyorsan megtaláltuk a közös hangot és kialakult a kölcsönös szimpátia. Azonos gondolataink vannak ebben a témakörben, most pedig megkaptam a megtisztelő felkérést arra, hogy az NB I-ben komolyabb legyen ez az együttműködés köztem és a csapat között. Szabó István zsigerileg is jól tudja kezelni ezeket az esetleges mentális kihívásokat, a szakmai stábbal nagyon jól felépítették azt a csapategységet, ami sikerre vezetett. Az én feladatom az lesz, hogy ebben minél több segítséget adjak neki. Ez egy összetett munka, ami áll egyéni beszélgetésekből, áll csapatépítő foglalkozásokból és tréningekből is. Ahol szükség lesz rám, ott fogok segíteni – mondta Borzai László.
 

Grünvald Attila és Vágó Levente is hosszabbított

Két régi motorossal, Grünvald Attilával és Vágó Leventével is megállapodott klubunk a folytatásról, így balhátvédünk és csapatkapitányunk is marad. Vágó Levente már az NB III-ban is csapatkapitánya volt a KTE-nek, a 29 esztendős középpályás 2019 nyarán csatlakozott a klubhoz. Azóta 82 bajnoki mérkőzésen 9 gólt szerzett, minden tétmeccset figyelembe véve pedig 85 alkalommal lépett pályára lila-fehérben. Kapitányunk debütálhat az NB I-ben, így természetesen izgatottan várja a kezdést.

– Számomra egyértelmű volt, hogyha rajtam múlik, akkor maradni szeretnék klubnál. Számítanak rám, így hatalmas előrelépés lehet ez a szezon számomra. Már az NB III-ban is az volt annak idején az elképzelés, hogy hosszabb távon egy stabil, NBII-es élcsapat épüljön Kecskeméten. Ez olyannyira összejött, hogy hamarabb sikerült feljutnunk az NB I-be, mint azt gondoltuk volna. Számomra ez hatalmas öröm, hiszen így több évem lehet nekem is a legmagasabb szinten. Szeretnék minél többet játszani, de természetesen a bennmaradás a legfontosabb számunkra – mondta Vágó Levente.

Grünvald Attila szintén 2019 nyarán érkezett Kecskemétre, előtte csak Szegeden futballozott, így a 30 esztendős balhátvéd sosem volt vándormadár. Játékosunk 83 bajnokin 3-szor volt eredményes eddig, mindent figyelembe véve 90 tétmeccset játszott már Kecskeméten. Vágóhoz hasonlóan az NB III-ból juthat el az NB I-be, ahol a bemutatkozásra hajt, ehhez egy különleges plusz motiváció is adott számára.

– Megtiszteltetés, hogy tagja lehetek az NB I-es gárdának is, ugyanis egy régi álom számomra, hogy eljussak az élvonalba, ez most szerencsére összejött. Van egy nagyon régi kis kihívás köztünk egy korábbi csapattársammal, Vida Gergellyel, aki jó pár évvel ezelőtt nyolc percet kapott az NB I-ben. Akkor megfogadtam, hogy mindenképpen lepipálom. Jó plusz motiváció volt ez számomra az évek során, és erre most minden esélyem meg is van, amit meg akarok ragadni. Nem a kilenc perc az álmom természetesen, hanem annál sokkal több. Szeretném minél több mérkőzésen segíteni a csapatot, hogy közösen elérjük a célunkat, illetve minél jobb helyezést érjünk el – mondta Grünvald Attila".

Legfrissebb híreink