Kaposvár-Siófok: ghánai próbázó is gólt szerzett

Korábbi zalaegerszegi is feltűnt a Rákócziban.

Forrás: sonline.hu

Kaposvári Rákóczi FC–BFC Siófok 2–0 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 400 néző. V.: Derdák M.

Kaposvári Rákóczi FC I. félidő: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Fodor M., Hadaró – Szakály A., Nagy J. – Nagy R., Beliczky, Poplatnik, Balázs Zs. II. félidő: Slakta – Vachtler (Borbély Á., 78. p.), Nagy T., Szabó A., Hadaró – Balázs Zs., Tóth G., Yakymiv (Tömösvári, 82. p.), Poplatnik – Nagy K., Taylor. Vezetőedző: Disztl László.

BFC Siófok: Tajti – Kiss B., Jagodics, Csibra, Balogh B. – Réti P., Magasföldi – Kővári (Bencze M., a szünetben), Zamostny (Németh J., 82. p.), György N. (Szakály D., 53. p.) – Horváth P. (Lencsés, 78. p.). Vezetőedző: Gál István.

Gólszerzők: Poplatnik (40. p.), Taylor (63. p.).

Sárga lap: Szabó A. (71. p.), illetve Zamostny (71. p.).

 

A másodosztályú BFC Siófok együttesét fogadta a válogatott szünetben az első osztályú Kaposvári Rákóczi FC. A barátságos megyei rangadó végül a Rákóczi nyerte meg Matej Poplatnik és a ghánai próbázó Taylor góljaival - számolt be róla az sonline.hu. Ezt idézzük.

"A mérkőzés elején érződött, hogy válogatott szünet van és nincs tétje a mérkőzésnek, hiszen kicsit álmosan kezdtek a felek. A Rákóczi birtokolta többet a labdát, amelyet jobbára hátul járattak a hazaiak, majd ebből próbáltak meg indulni. Az első veszélyes lehetőség is ebből adódott, amikor is Vachtler Csaba adott középre, ahol Hadaró Valentin fejelhetett tisztán, de célt tévesztett. Két perc múlva megismétlődött ez a jelenet, de ekkor már Matej Poplatnik várta középen a beadást, de a szlovén támadó sem talált kaput. A folytatásban Hadaró Valentin és Beliczky Gergő is közel állt a gólhoz, de a hazai fölény csak az első játékrész hajrájában alakult át vezetéssé: Balázs Zsolt kapott jó labdát, majd önzetlenül az érkező Matej Poplatnik elé tálalt, aki közelről passzolt a kapuba. Nem sokon múlt, hogy Balázs Zsolt megduplázza a Kaposvár előnyét, de – ha csak centikkel is – nem talált kaput Vachtler Csaba remek centerezése után.

A második félidőre felállást váltott és ötöt is cserélt a Kaposvár, ez pedig kedvezett a siófokiaknak, akik átvették az irányítást. A kaposváriak viszont egy gyors kontra után megduplázták előnyüket: Matej Poplatnik ugratta ki Taylort, aki elhúzta a kapus mellett a labdát, majd a hálóba gurított. Küzdött a szépítésért a Balaton-parti gárda, hiszen Magasföldi József lövése éppen csak elszállt a felső léc felett, míg Horváth Péter közeli fejesét bravúrral fogta Slakta Balázs, de végül nem sikerült gólt szerezniük a siófokiaknak.

A kaposváriaknál a legutóbb Zalaegerszegen futballozó Balázs Zsolt is pályára lépett."

Waltner Róbert: "Az edzőmérkőzés jó volt arra, hogy felkészüljünk a Puskás elleni bajnokira. Amit a héten gyakoroltunk, azt fegyelmezetten betartották a labdarúgók. Nagy részben félidőztek a játékosok, így azok is lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak. A Siófok nem a kezdőcsapatával állt ki, de egy edzőmérkőzésnek tökéletes volt a találkozó.

Balázs Zsoltot nem kell bemutatni senkinek. Tizenkilenc évesen még velem együtt játszott a Zalaegerszegen az NB I-ben, nemsokára kiderül, hogy mi lesz vele. A másik játékost nem tudjuk jelenleg leigazolni, leghamarabb télen tudnánk ezt megtenni, így meglátjuk majd, hogy milyen döntést hozunk vele kapcsolatban."

 

Gál István: "Összességében nézve egy kiegyenlített mérkőzés volt, melyen mindkét csapat a következő ellenfelére készült. Egy biztos védekezésből, labdabirtoklásra törekedve próbáltunk futballozni, de két elvi hibát elkövettünk és ebből a Kaposvár két gólt szerzett.

A két csapat kiegyenlített teljesítménye alapján a döntetlen lett volna reális."

Legfrissebb híreink