Kaposvár-Honvéd: csodára lesz szükség a Rákóczinál - reakciók, videó

Továbbra is harcban állnak a dobogóért a kispestiek.

Forrás: Kaposvár

A Kaposvár vendégeként tudott nyerni a 21. fordulóban a Honvéd, ezzel meg is pecsételhették az újonc sorsát. A Rákóczi borzasztóan nehéz helyzetben van, hiszen 13 pont a lemaradása a bennmaradó helyen álló Pakshoz képest, ráadásul idén még egyetlen meccset sem tudtak megnyerni. A Honvéd ellenben még harcban lehet a dobogóért, 6 pont választja el a kispestieket a harmadik helytől.

A mérkőzés kifejezetten gólszegény volt, az egyetlen találat is nagyon hamar született. A hatodik percben Lanzafame tudta bevenni az ellenfél kapuját, miután nagyjából a félpályától zavartalanul vezethette a labdát a kapura, majd behelyezte a hálóba a játékszert.

Security Check Required

(null)

A Honvéd ezzel a győzelemmel folytatja a dobogó ostromát, egy jó bajnoki hajrával kiharcolhatják a nemzetközi kupaindulás jogát. Ami a Kaposvárt illeti, nagyon úgy néz ki, hogy csak egy évet fog eltölteni a csapat az első osztályban. Csodára lenne szükség ahhoz, hogy jövőre is az NB I-ben indulhassanak.

Hiába a román első gólja, megcsapta a kiesés szele az Újpestet - eredmények, tabella - NB1.hu

A kieső helyen álló ZTE otthon tudta tartani a 3 pontot a gyengélkedő Újpest ellen, ezzel megszereték idei első győzelmüket. Magabiztosan tudott nyerni a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia, a Kaposvár egyre nagyobb bajban van. A Honvéd és a DVTK tovább ostromolja a dobogót, veszélyben lehet a Kisvárda és a Paks.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:

Disztl László (Kaposvári Rákóczi FC): ,,Az első félidőt jobban kezdte a Honvéd, a gólig nem igazán voltunk játékban. Sikerült magunkhoz térnünk, majd egy kevés helyzetet hozó kiegyenlített játék folyt a szünetig. A második félidőben feltoltunk a védekezésünket, próbáltuk megjátszani a széleket, uraltuk a játékot. A kapu előtt is sikerült veszélyt kialakítanunk, ez alapján megérdemeltünk volna legalább egy pontot. Ezúttal viszont nem érvényesül az a mondás, mely szerint annak van szerencséje, aki sokat tesz érte."

Giuseppe Sannino (Budapest Honvéd FC): ,,Megérdemeltük a győzelmet, de nem volt könnyű mérkőzés, hiszen a talaj sem volt ideális és a Rákóczi sem volt könnyű ellenfél. A tabella végén álló csapatok ellen soha nem könnyű játszani, hiszen mindent megtesznek azért, hogy bent maradjanak a bajnokságban. A fiúk azokban megdolgoztak a győzelemért."

Kaposvári Rákóczi FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-1)

Rákóczi Stadion, 1013 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Lanzafame (6.)
sárga lap: Szakály A. (23.), Tarasovs (76.), illetve Hidi (24.), Kesztyűs (75.)
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics - Vachtler, Ur, Tarasovs, Fodor - Nagy J. (Nagy K., 78.), Szakály A., Nagy R., Csiki - Ádám, Balázs (Trebotic, 74.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Ikenne-King (Uzoma, 78.), Kálnoki-Kis, Kamber, Lovric, Aliji - Gazdag (Nagy G., 78.), Hidi, Kesztyűs - Lanzafame, Moutari (Ugrai, 83.)

Legfrissebb híreink