Íme, az NB I-es válogatottunk

„Leendő polgármesterre” bíznánk a csapat irányítását!

Forrás:

Év végén szokás, hogy különböző összeállításokkal jelentkeznek a sajtótermékek. Az nb1.hu is így tesz, méghozzá az NB I-es játékosokból összeállított válogatottjával. A csapatba olyan futballisták kerültek be, akik 2018-ban a magyar élvonalban bizonyíthattak.
 
Pár dolgot viszont mindenképpen ki kell, hogy hangsúlyozzunk. A klubhovatartozást jelöljük, de nekünk teljesen mindegy, ki, melyik csapatban játszik, mert számunkra nem ez a lényeges, hanem az, hogy az általunk elképzelt csapat tagja legyen és illeszkedjék a stílusa a taktikai hadrendbe. Így a klubjával elért eredmények sem számítanak akkora súllyal, mert nem egy ember él el semmit, hanem egy csapat. 
 
A felállásunk: 1-4-4-1-1
 
 
Dibusz Dénes (FTC): Együtt él a játékkal, lábbal is kiemelkedő képességű, bravúrokra képes. Jól irányít, magabiztos.
 
 
Botka Endre (FTC): Le kell radíroznia a pályáról az ellenfél szélsőjét, majd mondjuk, 789-szer kellene eljutnia az ellenfél alapvonalág (vagy a tizenhatosának a vonaláig) és jól középre nyesnie a zsugát. És minden egyes alkalommal vissza is kellene érnie.
 
Juhász Roland (Vidi): Az lenne a feladata, pontosan olyan vehemenciával és erővel, amiért a Vidi-drukkereket leszámítva mindenki utálja, ha aktuális ellenfél. Ki kellene állnia a csapat érdekeiért, a védekezésben tilos lenne számára a kegyelem és az irgalom, elől meg stukkolhatná pontrúgások után a gólokat.
 
Djordje Kamber (Honvéd): Detto, mint Juhász. Annyi különbséggel, hogy neki futásból kellene előretörnie a támadások megsegítésére, ha lehetősége van rá. Ugyanúgy, mint belső védőtársának, neki sem kellene megmondanunk, hogy mit és hogyan csináljon.
 
Baráth Botond (Honvéd): Több fineszességet engednénk neki, mint Kispesten megtehette, mert Juhász és Kamber majd úgyis takarít. Ugyanannyiszor kellene felfutnia, mint Botkának, a pontrúgásoknál is mehetne előre. 
 
 
Loic Nego (Vidi): Ő kapná a legrövidebb és legegyszerűbb taktikai utasítást: csak úgy, mint a Chelsea ellen kétszer.
 
Pátkai Máté (Vidi): Egyedül kellene többet futnia mindenkinél és egyedül kellene több labdát szereznie mindenkinél. És persze a támadásokhoz is fel kellene érnie, mert úgysem fáradna el.
 
Tőzsér Dániel (DVSC): Mélységi irányítót játszana, de persze mellette a területet is szűkítenie kellene a védekezésnél, labdaszerzésekkel megfűszerezve, amit a paszsávok kiiktatásával kezdene el. A szabad- és pontrúgások elsősorban az ő hatáskörébe tartoznának.
 
Zsótér Donát (Újpest): Cselezhetne és lőhetne nagyjából annyit, amennyit csak akarna. Balról indulna, de szabadabban mozoghatna, mint Nego a túloldalon.
 
 
Davide Lanzafame (Honvéd/FTC): Azt csinálna, amit akarna!
 
 
Böde Dániel (FTC): Nem kell megmagyarázni, hogy miért, neki sem kellene megmagyarázni, hogy mit és hogyan kellene tennie.
 
Vezetőedző: Herczeg András (DVSC): Repülőteret, főteret, sugárutat vagy bármit, de ideje lenne, ha elneveznének már róla Debrecenben. Azok után, hogy azonnal polgármesternek kérik fel, mely titulust, mint a Loki vezetőedzői posztját, addig tölt be, ameddig akar.

Legfrissebb híreink