Ilyen szurkolói támogatás mellett nem eshetett ki a Vasas!

Dunaújváros - Megérdemelt győzelmet aratott és NB I-es maradt az angyalföldi klub.

Forrás: Vasas FC

A kezdésre bebizonyosodott, tényleg megérte, hogy az MTK és a Vasas kibékült egymással és több angyalföldit engedtek be a találkozóra az eredetileg tervezett 378 szurkoló helyett. Ezren nem voltak az angyalföldiek, de olyan hat-hétszázan igen, és fölöttébb remek hangulatot varázsoltak a dunaújvárosi arénába. Akkor meg pláne rázendítettek, amikor a hangosbemondó arról tájékoztatta a publikumot, hogy rugdossa a Puskás Akadémia a gólokat a Honvédnak.

 

A két csapat egyébként nem esett egymásnak, egyik gárda sem akart a fejjel a falnak rohanni. Igyekeztek biztosak, lenni úgy, hogy három, de inkább négy játékosuk mindig hátul maradjon. Ahogy haladt előre az idő, egyre inkább azt lehetett érezni, hogy tipikusan egygólos meccset játszanak egymással a csapatok, így egy hiba is végzetes lehet. Ennek ellenére voltak helyzetek, Gera például szétlőtte a lécet, Remili már szemben is állt Hegedűssel, de a gól csak nem akart összejönni. Pedig próbálkoztak a felek átlövésekkel, beadásokkal is.

 

Úgy vonultak pihenőre a játékosok, hogy a szünetben az MTK a negyedik, a Vasas a kieső, tizenegyedik helyen állt.

 

A piros-kékeknek tehát támadólag kellett fellépniük, a középpályás Müllert ezért a csatár Pavlov váltott a szünetben. Pár perc elteltével, az angyalföldi hívek fergeteges bíztatása mellett rohamozni kezdett a Vasas, de az áhított vezetés még mindig csak vágyálom volt. Ekkor a publikum Ferenczi Istvánt kezdte el a pályára követelni.

 

Aztán a hajrá kezdetekor, ritkán látható, talán nem is tudatos góllal, de a vendégek megszerezték a vezetést a válogatott keretbe is behívott Vidának köszönhetően. És ezután nem volt megállás. Azzal a szurkolói támogatással, amit a Vasas kapott, egész egyszerűen nem eshetett ki az élvonalból, ezt bizonyította Pavlov gólja is az utolsó percben.

 

A Vasas tizedik lett, az MTK a negyedik és indulhat az EL-ben.

 

MTK-Vasas 0-2 (0-0). A mérkőzés élő közvetítése a linkre kattintva olvasható!

Legfrissebb híreink