Így profitál a kényszerszünetből az Újpest játékosa

Nagyon fontos tanácsot is adott.

Forrás: Újpest/Facebook

Andreas Calcan a téli átigazolási szezonban került az Újpest együtteséhez. A 25 esztendős román játékos eddig 375 percet kapott a bizonyításra az NB I-ben, a hat mérkőzés alatt két gólt szerzett (a ZTE és a Puskás Akadémia kapuját vette be). A légiós szerződése 2022-ben jár le a lila-fehér alakulatnál, értékét jelenleg 550 ezer euróra becsüli a Transfermarkt. 

Calcan Andreias-Cristian gólja az Újpest FC - Puskás Akadémia FC mérkőzésen

 

Calcan korábban Hollandiában is futballozott, az Újpest előtt pedig az FC Viitorul alakulatát erősítette. Calcannal az újpestiek hivatalos weboldala készített egy interjút. A labdarúgónak abból a szempontból jól jött a koronavírus miatt elrendelt szünet, hogy több időt tölthet nemrég született gyermekével.

"Igen-igen, jól is érzem magam így, hogy itt van, még az edzéseimben is egy picit részt tudott venni. Amúgy mindig is próbálom a pozitívumokat megtalálni az ilyen időszakokban. Focistaként az a feladatom, hogy alkalmazkodjak ehhez a szituációhoz, csináljam a stáb által megadott edzésmunkát, és hogy előrenézzek és reménykedjek abban, hogy nem tart majd sokáig. A feleségem is segít a hétköznapokban, felveszi videóra ahogy edzek, na meg mellette sok időt töltünk így együtt. Az lenne a legfontosabb, hogy mindenki így tegyen, akinek csak lehetősége van rá… maradjon otthon és onnan intézze a dolgait" - hangsúlyozta Calcan. 

Az Újpest labdarúgója április 9-én ünnepli majd a születésnapját, de ezúttal nem lesz lehetősége arra, hogy nagy bulit csapjon.

"Abban reménykedtem, hogy április 9-én, a születésnapomon majd el tudnak jönni hozzánk, de ebben a helyzetben valahogy máshogy kell megoldani az ünneplést. A legnagyobb nehézséget igazából a szakmai dolgok okozzák: hogy nem tudok ott lenni a stadionban, az edzőteremben, a srácokkal találkozni és készülni hétről-hétre a meccsekre, na meg érezni a találkozók hatásait. Tudod a feszültséget, az izgalmat, azt a hangulatot, amit egy összecsapás ad" - árulta el a játékos.

Calcan a beszélgetés során hasznos tanácsokat is adott mindenkinek. Szerinte semmi sincs ingyen az életben, mindenért meg kell küzdeni. 

"A legfontosabb, hogy semmi sincs ingyen az életben. Mindenért meg kell dolgoznod, beleadni a 100%-ot, hogy kiérdemeld azt, amit szeretnél. Adnod kell valamit azért, hogy kaphass valamit. Ne siránkozz, ne hibáztass senkit, csak dolgozz keményen és légy az az ember, aki szeretnél lenni. Légy szabad, és adj bele mindent!" - hangsúlyozta Calcan. 

Legfrissebb híreink