Ígéretet tett az MTK mestere

Megbonthatatlan volt a Kisvárda.

Forrás: kisvardafc.hu

Emlékeztető
OTP Bank Liga, 29. forduló:
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1819 néző, v.: Solymosi 
gólszerző: Horváth Z. (20.)
sárga lap: Gera D. (34.), illetve Cukalasz (30.), Lucas (61.), Karaszjuk (80.), Melnyik (84.)
MTK: Horváth L. - Katona, Pintér, Gengeliczki, Szelin - Vass Á. (Kanta, a szünetben), Vogyicska - Gera D., Bognár (Diallo, 68.), Schön - Lencse (Vass P., a szünetben)
Kisvárda: Felipe - Melnyik, Beriosz, Kravcsenko, Lukjancsuk - Lucas, Karaszjuk (Vári, 86.) - Gosztonyi (Hugo Seco, 66.), Cukalasz, Grozav - Horváth Z. (Negrut, 70.)
 
Aktívabb volt a mérkőzés első húsz percében az MTK, többet támadott, de a Kisvárda stabilan védekezett, majd váratlanul meg is szerezte a vezetést, igaz, a gólt leshelyzet előzte meg, amit a partjelző nem vett észre. A folytatásra sem változott a hazai csapat játéka, az MTK szép passzokkal gyakran eljutott a vendégek tizenhatosa környékére, az ívelések azonban nem jelentettek veszélyt. 

A pihenőt követően a fővárosi együttes - melyben a szünetben két csere is volt - aktívabbá vált, kétszer helyzetbe is került, de Luiz Felipének, a vendégek kapusának csak az 56. percben kellett először védenie, és a későbbiekben sem akadt sok dolga. A Kisvárda viszont a hajrához közeledve többször is veszélyeztette az MTK kapuját, amikor tudta, taktikusan elöl tartotta a labdát és végül megszerezte a bennmaradás szempontjából értékes három pontot. Ezzel a tizedikről a kilencedik helyre lépett előre, míg az MTK maradt ugyan a hetedik, de pontszámban közelebb került a kiesőzónához.
 
A két csapat idénybeli előző két mérkőzésén is egyetlen gól esett. 
 
Értékelések
Lucsánszky Tamás: Gratulálok a Kisvárdának. Célfutballt játszottak, és mivel nyertek, sikeresen tették. Nem tudtunk elégszer mögéjük kerülni, lassan építjük fel a támadójátékunkat, sokkal direktebben kellene átmenni védekezésből támadásba. Ami pozitívum, hogy a vendégeknek ugyan 1-2 kontrája volt, ezeket viszonylag jól kontrolláltuk. Hiányérzetem van, mert élesebben kellene beleállni egy ilyen meccsbe. Ezeket a meccseket le kellene hozni a legrosszabb esetben is 0-0-ra. Amikor elvállaltam a csapat irányítását, tudtam, hogy nem lesz könnyű feladat, sajnos nem abban az ütemben fejlődünk, ahogy szeretnénk. Ezzel együtt optimista vagyok, ki fogjuk harcolni a bentmaradást.
 
Dajka László: Nagyon örülünk a három pontnak. Érdekes meccs volt, óvatosan kezdtünk, de ez tudatos volt. Az MTK többet birtokolta a labdát, mi jól kontráztunk, így is találtunk be. Nem tudott a hazai csapat megbontani minket. Egy nagyon taktikus meccs volt, amiből mi jöttünk ki jobban.

Legfrissebb híreink