Hűség: volt NB III-as játékosok az FTC ellen 

Melyik csapat folytatja a menetelését?

Forrás: Kecskemét

Nagy kérdés a Kecskemét és az FTC csatája előtt, hogy milyen hatással volt a válogatott meccsek miatti szünet a csapatokra. Mégpedig azért, mert eddig mindkét gárda lendületben volt.

A sokak által előre leírt (értsd: tuti kieső) és még mindig leír Kecskemét újonc létére 8 meccsen már 13 pontot gyűjtött, míg az FTC a bajnokság mellett az Európa-liga csoportküzdelmeiben is remekel.

„ A válogatott szünet még a Tiszakécske elleni mérkőzéssel indult el, addig csak a kupára koncentráltunk. Azóta volt két hetünk, hogy a játékosoknak megfelelő pihenőt adjunk a megfelelő fizikális és taktikai felkészítés, teljesítményfokozás mellett. Sokszor elhangzott, hogy volt két hetünk készülni a Ferencvárosra, de mi nem csak ezt a mérkőzést néztük, hanem azt a nyolc bajnokit és egy kupameccset, ami még vár ránk ebben az évben. Mindenki tudja, hogy a Ferencváros az ország legnépszerűbb csapata, ki is magaslik a mezőnyből. Eddigi 6 mérkőzésüket megnyerték a bajnokságban, csupán egy gólt kaptak, és az is beszédes, hogy kiket és milyen különbséggel győztek le. Ott van a sorban mindkét tavalyi dobogós, a Puskás Akadémia és a Kisvárda, valamint a tavalyi negyedik Fehérvár is. A felkészülésünk egyébként semmivel nem volt másabb a Fradira sem, alkalmazott taktika felkészítés zajlott. Ahogy többször mondtuk már, tudjuk, hogy nagyon jó csapat jön hozzánk, mely akármilyen összeállításban érkezik, nagyon komoly erőt képvisel. Minden erőnkkel azon voltunk és vagyunk viszont, hogy tisztességgel felkészüljünk a vasárnapi meccsre” - mondta Szabó István, a KTE mestere, aki további érdekességekkel is szolgált.

„Mi is beszélgettünk róla, hogy még most is van három olyan játékosunk Grünvald Attila, Szalai Gábor és Vágó Levente személyében, akik már az NB III-ban itt voltak, és most a Ferencváros ellen futhatnak ki a pályára, ami hatalmas büszkeségre adhat okot. Abba a hibába sem szeretnénk esni viszont, hogy a nagy tisztelet mellett, amit minden csapatnak megadunk kivétel nélkül, most elkezdjünk idegeskedni. Az nem vezet sehova. A srácokban van egy jó értelemben vett drukk, a szakmai stábbal abban bízunk, hogy ez pozitív teljesítménybe megy át. A nézőszám nyilván köszönhető a Ferencvárosnak is, de aki követi a hazai meccseinket, az tudja, hogy ettől függetlenül is nagy érdeklődés övezi a meccseinket a Széktói Stadionban. Nagyszerű érzés lesz persze úgymond telt ház előtt játszani mindenkinek.”

Az FTC-nél összetettebb volt a felkészülés a szünet alatt, hiszen tizenkét játékosnak volt kötelezettsége hazája válogatottjában, nem is tért vissza mindenki egészségesen a Népligetbe.

„Adnan Kovacevic kezdett Bosznia Románia elleni mérkőzésén, ám sajnos a 25. percben lecserélték kisebb sérülés miatt. Lehetséges, hogy néhány hétig nélkülöznünk kell őt, ezért gondoskodnunk kell a pótlásáról. Eldar Civicet szintén cserélni kellett a románok elleni NL-meccsen. A magyar válogatott játékosok és Kristoffer Zachariassen nem kapott lehetőséget a Nemzetek Ligájában, Aissa Laidouni viszont játszott két jó mérkőzést, az egyiket Brazília ellen, Ryan Mmaee egy meccsen lépett pályára. Ezek különböző intenzitású mérkőzések voltak, azonban miután a válogatottjaink visszatértek hozzánk, több tréningen is részt vettek, voltak, akik pályára léptek a keddi, Soroksár elleni felkészülési mérkőzésünkön is. Meglátjuk, szombaton ki milyen állapotban lesz, az alapján döntünk majd arról is, hogy kikre számítunk a hétvégi bajnokin. Az egyik oldalról jó, hogy ennyi válogatott futballistánk van, sőt, három játékosunk akár a világbajnokságon is játszhat, ez jó reklám a klubnak. Ott van ugyanakkor az érem másik oldala is: ezek a labdarúgók eltérő fizikai és mentális állapotban tértek vissza hozzánk, ráadásul csak pár napunk volt arra, hogy felkészítsük őket a ránk váró feladatokra. Négy nap pihenőt kaptak azok a játékosok, akik itthon maradtak, utána edzettünk, kedden pedig játszottunk egy edzőmérkőzést a Soroksár ellen. Ott főként a sérülésen átesett játékosok kaptak lehetőséget, illetve azok, akik az utóbbi időben kevesebbet játszottak. Az a találkozó hasznos volt a felkészülésünk szempontjából.” - mondta Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC mestere, aki kitért a Kecskemét elleni mérkőzésre is, amin tele lesz a stadion, ami jelenleg 2527 főt jelent.

„A Kecskemét a liga egyik újonca, így ellene még nincs éles tapasztalatunk. Harcos, jó csapatnak tartom a Kecskemétet, amely ezúttal otthon fogad minket, meglátjuk, milyen mérkőzés lesz.”

Kezdés 16.30-kor.

Legfrissebb híreink