Horváth gyerekei is segítenek kiszámolni a bennmaradást, Szabics újra győzne - folytatódik az NB I

Négy mérkőzést rendeznek ma.

Forrás: Honvéd

Tegnap bajnok lett a Ferencváros, a ZTE a Budafok ellen hatalmas lépést tett a bennmaradás felé (az újonc meg így még nagyobb bajba került), ma meg újabb négy mérkőzést rendeznek a 30. fordulóban. Érdekesség, hogy a zalaegerszegi végeredménnyel eldőlt, hogy a Kövesd, az Újpest és a Kisvárda is bennmaradt.

MTK-Kisvárda 15.15


Michael Boris (MTK):

Supka Attila (Kisvárda): „Azt mondtam a játékosoknak, hogy ettől a fordulótól kezdve élvezni kell a futballt, persze azoknak a szabályoknak a megtartásával, amit előre megbeszéltünk. Ha ez működni fog, akkor eredményesek is lehetünk. Az MTK-nak megvannak a gyors játékosai Schön Szabolcs, Varga Roland és Prosser Dániel személyében, rájuk oda kell figyelnünk – válaszolta vezetőedzőnk. – Nem szabad hagyni, hogy mögénk kerüljenek és meg tudják bontani a védelmünket, ha pedig nálunk van a labda, minél gyorsabban a védelmi vonalukhoz kell kerülni, és ott már lehet keresnivalónk. A stabilitás az alap, de nyilván jó lenne, ha a helyzeteinket értékesíteni tudnánk. A Ferencváros ellen a meg nem adott gól mellett is voltak további lehetőségeink, de a befejezésekbe ismét hiba csúszott. Én is jó szívvel gondolok a Hidegkutira, hiszen 2019-ben a Honvéddal ott jutottunk be a kupadöntőbe, és a negyedik helyet elérve a bajnokságban a nemzetközi szereplést is kiharcoltuk. Az elmúlt időszakban tehát csupa kellemes emlék fűz oda, ha nézők lennének, az atmoszférára sem lenne panasz, reméljük, hamarosan ők is visszatérhetnek majd.”

DVTK-Puskás Akadémia: 17.30


Zoran Zekic (DVTK): „Budafokon többet nyertünk, mint három pont, mert azt látom a játékosokon, hogy ismét hisznek magukban, és hisznek benne, hogy jövőre is az élvonalban játszunk. A győzelem újra megerősítette őket abban, hogy érdemes az utolsó pillanatig küzdeni. Horvátországban is ismerjük ezt a mondást - bólogatott -, de néha taktikai vagy egyéb okokból egy sikeres mérkőzés után is változtatni kell. Szinte a teljes tavasz során folyamatosan azt a játékot kerestük, amivel eredményesek lehetünk, és bízom benne, ami Budafokon működött, az a PAFC ellen is eredményre vezet. Ezért nem tervezek nagy változásokat. Véleményem szerint a Puskás Akadémia az egységes védekezés és a hatékony támadójáték miatt jelenleg jobb formában van, mint az FTC. Hornyák Zsolt két azonos képességű sort is ki tud állítani, akik rendkívül dinamikusan játszanak, igyekeznek egy-két érintéssel megjátszani a labdát, és a kiváló képességű labdarúgóknak köszönhetően nagyszerűen támadják az üres területeket. Részletesen kielemeztük a Budafok elleni találkozót, és az elemzés eredményét megmutattuk a csapatnak is. Most már kívülről is látták, mi vezetett eredményre, és biztos vagyok benne, ezen az úton haladva a PAFC ellen is sikeresek leszünk. Legutóbb életben tartottuk az esélyeinket, és ugyan nincs minden ütőkártya a mi kezünkben, de saját magunknak is sokat kell tenni a bennmaradásért.”

Jakub Plsek (Puskás Akadémia): 

Mezőkövesd-MOL Fehérvár FC 20.00

Pintér Attila (Mezőkövesd): „Először is nagyon bízom benne, hogy minél több játékosunk rendelkezésre állhat majd a Mol Fehérvár FC elleni meccsünkre. A védelmünkből gyakorlatilag három meghatározó játékos hiányzott az Újpest FC ellen, most annak örülök, hogy Katanec letöltötte az eltiltását és visszatérhet a csapatba, továbbá bízom benne, hogy Farkasra is számíthatunk a szerdai mérkőzésen. Nagyon jól tudjuk, hogy a Mol Fehérvár FC milyen játékerőt képvisel, a bajnokság egyik legerősebb csapata, minden poszton kiemelkedő játékossal rendelkezik. Az elmúlt hetekben ráadásul nagyon jó formában futballozik, az Újpest FC-t és a Budapest Honvédot is legyőzte, a Magyar Kupában pedig bejutott a döntőbe. Természetesen pontot vagy pontokat szeretnénk szerezni ezen a mérkőzésen is, Székesfehérvárott bizonyítottuk, hogy idegenben tudunk jó eredményt elérni, most is erre készülünk. Bízom benne, hogy visszatalálunk arra az útra, amin néhány héttel ezelőtt jártunk, stabil teljesítményre és maximális koncentrációra lesz szükségünk a pontjaink gyarapításához.” (boon.hu)

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): „Érzelem-, és eseménydús mérkőzésen vagyunk túl, de nem volt sok időnk a Honvéd elleni összecsapást elemezni, hiszen szerda este már egy újabb nehéz bajnoki vár ránk Mezőkövesden. Mind a kezdőcsapat tagjai, mind az Új Hidegkuti Nándor Stadionban csereként beálló játékosok bizonyították, hogy lehet rájuk számítani éles helyzetben is, emellett az is örömteli, hogy az edzéseken is ugyanezt a mentalitást látom a keret összes tagjától. Nem szabad azzal altatnunk magunkat, hogy a hazaiaknak nem sikerült az előző három bajnoki, hiszen előtte hosszú veretlenségi sorozatot mutattak be, szervezett, jó játékkal, de ennek elismerése mellett is, természetesen Mezőkövesden is a három pont megszerzése a legfőbb célunk”

Paks-Honvéd 20.15

Bognár György (Paks): "Minél előrébb akarunk végezni. Ez egy lehetőség volt, hogy közelebb kerüljünk a harmadik helyhez, de ez most nem sikerült. Sűrűn jönnek a meccsek, így tudunk még pontokat gyűjteni. Nem vagyunk annyira messze a harmadik helytől. Alapvetően nem helyezésben gondolkodunk, minél több meccset akarunk megnyerni. Szombaton nem volt olyan a játékunk, hogy ennek alapja legyen, hiszen ettől jobban szoktunk játszani."

Horváth Ferenc (Honvéd): „Ezzel kelek, ezzel fekszem. Nemcsak a számolgatással természetesen, hanem úgy általában a bennmaradásért vívott harccal. A matekleckék mellett a gyerekeimmel is ezeket a variációkat vesszük át, jól tanulnak és ügyesen számolnak, mert csak olyan eshetőséget találtak, amellyel a Honvéd az első osztályban marad. Ettől függetlenül a számolgatás a stáb gondja, a játékosoknak csak saját magukra és a következő meccsre kell figyelni. Remek szezont fut a Paks, stílusos futballt játszanak, a Fradival holtversenyben ők lőtték a legtöbb gólt az NB I-ben, ami mindenképpen figyelemre érdemes. Igaz, sok gólt is kaptak, nekünk pedig mindenképpen eredményesnek kell lennünk a céljaink eléréséhez. Eppel Márton és Bőle Lukács visszatérésével a támadójátékunkat tekintve is bővültek a variációs lehetőségek, de a stabil védekezésre is oda kell figyelnünk, csapatként, egymásra figyelve, egymást segítve kell futballoznunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy mi a tét, hogy mekkora felelősség van rajtunk, nem is szabad mással foglalkozni, kizárólag azzal, hogy megszerezzük azt, amit a magunkénak akarunk tudni!"

Legfrissebb híreink