Horváth Ferenc kiakadt: „Kislányokat nevelünk a bírók által”

Nem fogta vissza magát a Hali trénere.

Feszült és fordulatos meccset játszott egymással az éllovas Ferencváros és az utolsó Haladás. Király Gábor kivédte Varga Roland tizenegyesét, majd Davide Lanzafame gólját nem adta meg Karakó Ferenc játékvezető.
 
Az a Karakó Ferenc, aki a második félidőben „fél pillanat alatt” mutatta fel egymás után kétszer a sárga lapot Király Gábornak, a vasiak kapusának.
 

A hazaiak által 2-0-ra megnyert mérkőzést követő sajtótájékoztatóra eléggé feldúlt állapotban érkezett Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője.
 

„Nagyon jó Ferencváros ellen játszottunk, a listavezető az előző három-négy meccsen bebizonyította, hogy mennyire jó játékosok alkotják. Azt gondolom, hogy az első félidei játékunk az nagyon rendben volt, megtettünk mindent. Aztán a második félidőben bebizonyosodott, hogy széllel szemben nem lehet. Ha nem ment a játékosoknak, akkor ment másképpen. Olyan játékost állítottak ki, akit nyolcszáz mérkőzés óta nem állítottak ki, a száját még egy kutyafáját nem hagyta el egész életében. Kíváncsi vagyok, mi lesz beleírva a jegyzőkönyvbe. Ez az egész nagyban befolyásolta a mérkőzést és az egész felfogás, ahogy ez a mérkőzés vezetve volt. Ha lehet erről beszélni úgy, hogy ne kelljen majd fizetnem, akkor elmondom a véleményemet. Mindent lefújnak, neveljük szépen a kislányokat a bírók által, majd ha kimegyünk a nemzetközi porondra, jön egy albán csapat vagy egy üzbég, szétvágnak minket, erőszakosak, kemények, a magyar játékosok meg nézegetnek, hogy hol vannak a galamblelkű magyar bírók, akik minden ilyet le szoktak fújni. Ez is a nagy problémája a labdarúgásunknak szerintem. De gratulálok a Ferencvárosnak.”
 

Horváth a mondandója után érdekes kérdést kapott, amire még keményebb válasz adott. Felvetették neki, hogy ha a kiállítás jogos volt, akkor mi a véleménye a kapusa cselekedetéről. Horváth erre csípőből azt válaszolta, hogy nem feltételezi, hogy az volt, mert megkérdezte Királyt az esetről, aki azt mondta neki, hogy csak annyit mondott, hogy les volt.
 
A Ferencváros frappáns válasza Horváthnak a linkre kattintva érhető el
 

Legfrissebb híreink