Horváth Ferenc apró-, kisebb- és nagyobb csodákról

A Vidi ellen készülnek visszaszerezni a reményt.

Forrás:

Borzasztó nehéz helyzetben van a Szombathelyi Haladás, ráadásul most a liga egyik legerősebb csapata ellen, a bajnoki címért küzdő Vidi ellen kellene győzelmet aratniuk, hogy NB I-es reményeiket még egy kicsit életben tartsák. Nyilván valóan így gondolja ezt a szombathelyiek vezetőedzője Horváth Ferenc is.
 
„Ahhoz, hogy a kisebbfajta csodát, a bennmaradást elérjük, apróbb csodákra van szükségünk. Ám a Vidi idegenbeli legyőzése nem is a kis csoda kategóriába tartozik – az NB I egyik legjobb csapatával játszunk. Tudjuk, hogy a meccs esélyese a Vidi, ám ugyebár a labda gömbölyű, nem mindig az erősebb csapat nyer – bármi előfordulhat” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának a tréner.
 
A Haladásnak a tavaszi szezonban még nem sikerült nyernie, mindössze egy döntetlent játszottak Pakson, amivel 10 ponttal állnak az utolsó helyen, 14 pontra a legutolsó bentmaradó helytől. Hét közben a Magyar Kupában sem sikerült megtörni a nyeretlen sorozatuk, a Mezőkövesddel játszottak gólnélküli döntetlent, így 6 meccs óta nem sikerült diadalmaskodniuk. Akkor a kupában győztek a harmadosztályú Iváncsa ellen. Bár győzni nem sikerült, Horváth Ferenc mégis jó eredményként értékelte a döntetlent, hiszen így jó helyzetből várhatják a visszavágót. Ez feldobta a társaságot, erre a kis sikerélményre már építhetnek, viszont továbbra is fontos játékosok nem állnak a szakvezető rendelkezésére.
 
„A fehérváriak ugyan két vereséggel kezdték a bajnokságot, de a Diósgyőr ellen is megvoltak a helyzeteik, legutóbb pedig az MTK ellen fegyelmezetten és jól futballoztak. De ahogy említettem, számunkra egyetlen út létezik: a győzelem. Nagyon ki vagyunk éhezve minden apró sikerre, ezért is örülök a mezőkövesdi kupameccsnek – a visszavágóra jó eredményt értünk el, ami feldobta a társaságot. Bosnjak Predrag és Priskin Tamás továbbra is sérült, Mohl Dávid beteg”  - zárta mondandóját Horváth Ferenc.
 
A Vidinek sem sikerült jól a tavaszi rajt. Először a Puskás Akadémia, majd a DVTK ellen szenvedtek vereséget. Már-már elúszni látszottak a bajnoki remények, amikor múlt héten magabiztos elsőfélidei teljesítménnyel legyőzték az MTK-t, így kihasználva a Ferencváros DVSC elleni botlását, és hat pontra csökkentették hátrányukat.

Legfrissebb híreink