Horváth Ferenc a Ferencvárossal kapcsolatban is betolt egy poént

Igaza lett a Hali vezetőedzőjének.

Egyetlen csapattól sem kapott még 2-nél több gólt az Újpest a bajnokságban, egészen tegnap délutánig, amikor az utolsó Haladás hármat rámolt be a lila-fehéreknek, méghozzá 5 perc alatt. Ekkor már 2-0-ra mentek a fővárosiak és gyakorlatilag ember nem gondolta volna, hogy nem nyerik meg a mérkőzést.
 
Viszont voltak egy páran, akik erről másképpen vélekedtek. Méghozzá Horváth Ferenc vezetőedző és a Hali futballistái. Ám ahhoz, hogy felálljanak a padlóról, fordítani tudjanak, komoly változtatást kellett eszközölniük a játékukban a második játékrészre.
 
Erről Horváth beszélt a meccs utáni sajtótájékoztatón.
 
„Nagyon érdekes mérkőzés volt, az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Hasonlót szerettünk volna, mint a másodikban, de nem mertek a játékosok annyira elől védekezni. Azt mondtuk, csodák kellene ahhoz, hogy bentmaradjunk. A győzelmet nevezhetjük egy kisebbfajta csodának, mert az Újpest remek csapat, nagyon régóta nem kapott ki, 2-0-ról meg nem is tudom, szenvedett-e el vereséget ebben a bajnokságban. A két legjobban védekező csapatnak rúgtunk hat gólt a legutóbbi két bajnokinkon. A futballról sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy kiszámítható.”
 

A győzelem egyik kulcsa a 60. percben becserélt Bamgboye Funsho Inrahim volt, aki a 65. percben már kétgólos volt.
 
„Az ő játékában ez mindig benne van, mint ahogyan az is, hogy kihagy két száz százalékos helyzetet. Ez valószínűleg a fiatal kora miatt van.”Érdekes jelenetek játszódhattak le tényleg a szünetben a Hali öltözőjében. Adva volt egy csapat, amelyiket már mindenki elkönyvelt kiesőnek, az ellenfél meg vezet az otthonában 2-0-ra. Mit lehet ilyenkor tenni? 
 
 
„A második félidő teljesen mást mutatott, azt beszéltük meg, hogy nekem teljesen mindegy, hogy kettő-nullára vagy öt-nullára kapunk ki, mert számunkra már csak egy eredmény elfogadható, ha nyerünk. Mondtam a játékosoknak, vállalom a felelősséget az egész pályás letámadásért, mert tényleg mindegy lett volna, ha kikapunk, akkor mennyire. Azt gondolom, ezzel megleptük az Újpestet, nem számítottak erre. Hozzá kell tenni, szerencse is kell egy ilyen győzelemhez.”
 
A Haladás 3-1-re vert a Honvédot az előző körben, tegnap 3-2-re az Újpestet. Folytatható-e a remek széria, tudatában annak, hogy melyik csapat és hol vár a vasiakra?
 
„Ugye mondhatnám, hogy egy könnyebb meccs jön, de a Ferencvárossal játszunk, idegenben... Természetesen, ott is mindent megteszünk majd. Az eredmények alakulását nézve ott is győzelemre kell majd játszanunk. Egy dolog viszont nem lehetséges: az, hogy a szurkolók azt lássák, hogy feladtuk. Először nekünk kell mutatni, hogy ez nem következett be, utána ők is jönnek majd velünk, ami a második félidőben meg is történt, amit nagyon köszönünk nekik.”
 

A fordulást követően még az történt, hogy Németh Máriót is becserélte a szakmai vezető, aki szintén gólt szerzett. Így kijelenthető, hogy az eddig sokat szapult Horváth Ferenc (nem csak a szombathelyi munkássága alatti időszakra gondolunk) azért csak bebizonyította, hogy ért a szakmájához.
 
Mivel nem lehet elfelejteni, hogy a Vidi elleni meccsük előtt (utána játszottak a Honvéddal...), mely találkozón legalább az egyik pontot megérdemelték volna, kijelentette, a később érkezett téli átigazolások miatt nekik az lett volna a jó, ha néhány héttel később kezdődik a bajnokság, mert kis időre volt szükségük a a játékosainak az összeszokáshoz.
 
Remek játék a Vidi ellen, győzelem a Honvéd és az Újpest ellen – igaza lett!

Legfrissebb híreink