Horváth és a vadászösztön, Zekics sajnálja és csalódott - edzői reakciók

Waltner töretlen hite, Bognár elmondta, hogy mi döntött.

Forrás: honvedfc.hu

Az NB I vasárnapi játéknapja sem volt izgalmaktól mentes. A DVTK 4-1-es vereséget szenvedett a Pakstól, ezzel nagyon nehéz helyzetbe került. A Honvéd viszont egy hatalmas lépést tett a bennmaradás felé, a ZTE elleni 1-0-ás győzelmével. Cikkünkben összeszedtük a vezetőedzői értékeléseket.

DVTK-Paks 1-4

Zoran Zekics (DVTK): ,,Ma megpróbáltunk mindent, készültünk A-tervvel, B-tervvel, de a 10. percben kapott piros lap és a büntető után nagyon nehézzé vált számunkra a mérkőzés. Az első gól után zártabban kellett volna védekeznünk, mert a 2-0 megölte a mérkőzést, viszont 30-40 perc után két-három jó helyzetünk is volt, sajnos egyet sem értékesítettünk. A szünetben arról beszéltünk, hogy csak az utolsó 15 percben nyílunk ki, és akkor mindent egy lapra feltéve támadunk. Addig pedig fegyelmezetten, türelmesen kell játszani, és várni a lehetőségre, hogy gól szerezzünk, és akkor ismét nyílttá válik a mérkőzés. Sajnos korábban megkaptuk a harmadik gólt, ami keresztülhúzta a számításainkat. Mostanában nem úgy sikerülnek a mérkőzések, ahogy elterveztük, néha mi hibáztunk, néha a körülmények nem kedvezőek számunkra. Sajnálom a vereséget, és nagyon csalódott vagyok a csapat helyzete miatt. Beszélhetünk róla, hogy nem volt piros lap, nem volt büntető, de ez már nem számít. Először vagyok hasonló helyzetben az edzői pályafutásom során, és azzal is tisztában vagyok, ha nincs eredmény, akkor az edző az elsődlegesen felelős személy. Még öt mérkőzés maradt hátra a bajnokságból, meg kell ragadni azt a minimális esélyt, ami maradt. Ehhez bátor játék kell, és jobban kell csapatként funkcionálni."

ifj. Bognár György (Paks, megbízott vezetőedző): ,,Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a játék képe alapján, a gólkülönbség sem meglepetés, igaz megkönnyítette a dolgunkat, hogy a 10. perctől emberelőnyben játszottunk. Mégsem állítom, hogy döntő lett volna a kiállítás, mert nem egy csapat nyert már emberhátrányban. Véleményem szerint a harmadik gólnál dőlt el a mérkőzés, amit jobb lett volna hamarabb meglőni. A játékosok átérezték, hogy egy győzelemmel mennyit tudnak előre lépni, és ennek érdekében megtettek mindent. Tudtuk, hogy a DVTK variálni fog, az utóbbi idők 3-5-2-je után, illetve számítottunk arra is, hogy néhány játékosnak a posztja is változhat. Úgy érzem, felkészültünk a DVTK ellen, és ez meglátszott."

ZTE-Honvéd 0-1

Waltner Róbert (ZTE): ,,Nem volt sok lehetősége a Honvédnak, sajnos egyszer belehibáztunk a védekezésbe és ebből megszerezték a vezetést. Megtettünk mindent az egyenlítés érdekében, sőt én abban is hittem, hogy megfordítjuk a mérkőzést. Megvoltak a lehetőségeink is hozzá, Lesjaknak volt helyzete, feltettünk mindent egy lapra, de sajnos nem érett góllá."

Horváth Ferenc (Honvéd): ,,Kiesési rangadóhoz illő találkozó volt tele feszültséggel. Az első félidőt szerintem uraltuk, az történt a pályán, amit mi akartunk. Mögéjük tudtunk menni, ha helyzeteink nem is, de lehetőségeink akadtak, amikből lehetett volna gólt szerezni. Hiányoltam a vadászösztönt a befejezéseknél, hogy beüssük azokat a labdákat, amik érkeznek és élesebbek legyünk. A gól után kicsit megijedtünk, de a megszerzett előnyt foggal körömmel sikerült megőriznünk."

Legfrissebb híreink