Honvéd-ZTE: jelentős erősítések után

A forduló csúcsmeccse jöhet?

Forrás: honvedfc.hu

Az NB I 17. fordulójának vasárnapi zárómeccsén a Honvéd a ZTE-t fogadja.
 

Mindkét csapat jelentős erősítéseken esett át az utóbbi hetekben. A Honvéd először is véglegesítette posztján Pisont Istvánt, majd valamennyi edzőmeccsüket megnyerték, a keretbe pedig érkezett a Bardea, Bőle, Klemenz, Nagy Dominik négyes - közülük bárki alapember lehet a tavaszi keretben. Kell is a javulás, hisz a felemás ősz után mindössze a 10. helyen állnak a kispestiek, akiknek azonban kedvező előjel lehet a találkozóra nézve, hogy ősszel 4-2-re győztek Zalaegerszegen.

Érkezők: Nir Bardea (izraeli-román, FC Asdod – Izrael), Lukas Klemenz (lengyel, Wisla Kraków – Lengyelország), Nagy Dominik (szabadon igazolhatóként, legutóbb Legia Warszawa – Lengyelország), Bőle Lukács (szabadon igazolhatóként, legutóbb a Ferencváros kölcsönjátékosaként ZTE FC)
Távozók: Kálnoki-Kis Dávid (ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók: Tóth-Gábor Kristóf (Kazincbarcika)


A ZTE két 0-0-s edzőmeccset is játszott, ám a Kaposvárnak például hármat gurítottak. Boér Gábor az épp a Kispestről érkező Kálnoki-Kis Dávidra, valamint a MOL Fehérvárt elhagyó Futács Márkóra is alapemberként számíthat, és az utánpótlás-válogatott Szalay Szabolcsra is érdemes lehet odafigyelni. Nagy kérdés, hogy Futácsnak mennyire sikerül belelendülnie - ha jó formában lesz, roppant veszedelmes csatársor állhat össze a ZTE-nél vele, Könyvessel és Zimonyival. 

Érkezők: Futács Márkó (MOL Fehérvár, szabadon igazolhatóként), Kálnoki-Kis Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Szalay Szabolcs (Haladás)
Távozó: Dragóner Filip (Szombathelyi Haladás, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönből visszatért klubjához: Ziga Zivko (szlovén, NK Nafta Lendava – Szlovénia)


A Honvéd a 10., a ZTE a 8. helyről várja a 18 órakor kezdődő meccset - ha a hazaiak nyernek, pontszámban beérik a zalaiakat.

Legfrissebb híreink