nb1.hu

Honvéd-Kisvárda: marad a zárt kapu

De ettől még mindig lehet szurkolás.

Az NB I 11. helyén álló Honvéd a hivatalos honlapján jelentette be, hogy egyrészt a tavaszi hazai bajnokikat a Bozsik Arénában fogják játszani, másrészt valóban zárt kapus lesz a Kisvárda elleni találkozó. 

"Az újpesti rajtot követően már februárban két hazai mérkőzés is vár majd csapatunkra, előbb a Kisvárdát, majd a Debrecent látjuk vendégül, s ami a legfontosabb, hogy az energiaválság ellenére a tavaszi szezonban is a Bozsik Arénában rendezzük a hazai találkozóinkat!

Sajnos azonban csak a Debrecen ellen játszhatunk először a Kispest-tábor előtt (otthon), a Kisvárda vendégjátéka ugyanis zárt kapus lesz. A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottság a Zalaegerszegen történtek („megbotránkoztató kifejezés bekiabálása, rasszista magatartás“) miatt szabta ki az egy mérkőzésre szóló büntetést (a fb szerint ezt az indokolta, hogy a bajnoki évben már hoztak ellenünk jogerős határozatot rasszista megnyilvánulás miatt), amelyet a február 4-i bajnokin töltünk le."

Az NB1.HU néhány nappal ezelőtt már írt arról, hogy mégis lehet szurkolás a kispesti stadionban, hiszen az MLSZ Fegyelmi Szabályzat  (FSZ) 9. §  (3) bekezdés e)1) pontja alapján

„ZÁRT KAPUS MÉRKŐZÉS ELRENDELÉSE ESETÉN A RENDEZŐ SPORTSZERVEZETNEK LEHETŐSÉGET KELL ADNIA 14 ÉV ALATTIAK SZÁMÁRA A MÉRKŐZÉS INGYENES HELYSZÍNI MEGTEKINTÉSÉRE. A GYERMEKEK CSOPORTOSAN (PL. ISKOLÁKBÓL, SPORTSZERVEZETEKBŐL), HIVATALOS FELNŐTT KÍSÉRETTEL VEHETNEK RÉSZT A ZÁRT KAPUS MÉRKŐZÉSEN (1 KÍSÉRŐHÖZ LEGALÁBB 10 GYERMEK, LEGFELJEBB 20 GYERMEK ARÁNY BETARTÁSÁVAL).”

 

Tehát továbbra is adja magát a helyzet, hogy nem üres lelátók előtt kell játszaniuk a csapatoknak. A találkozót egyébként február 4-én 17 órától rendezik. 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek