Honvéd: hosszabbított a közönségkedvenc, többen is érkezhetnek

Újságírói információk és hivatalos bejelentés.

Forrás: Honvéd

Kispesten is zajlik az élet, több távozó és több érkező is van.

Eddig Enisz Ben-Hatira és Vadócz Krisztián távozott, ám elköszönhet a Honvédtól Egerszegi Tamás és David N'Gog is, valamint Tömösvári Bálint az ETO-nál folytatja kölcsönben.

Azonban jó eséllyel az érkezőből sem lesz hiány, Kispestre tarthat a Paksból távozó Fejes András, valamint a bosnyák válogatott Anel Hadzic is. A bosnyákkal nem számol a Fehérvár, a piros-kékek második számú csapatával készül.

22. Magyar Aranylabda-díj: tarolt az RB Leipzig és az FTC - NB1.hu

 

Kispesten kezdte meg a felkészülést Hidi Patrik is, aki 2017-ben bajnoki címet nyert a Honvéddal. A középpályás szabadon igazolható, magyar csapatok mellett, külföldiek is érdeklődnek iránta. A vörös-feketékkel készül Eppel Márton is, akit Lengyelországba és Belgiumba is vinnének, ám a sorsa egyelőre még kérdéses.

A nem hivatalos átigazolási hírek mellett, a Honvéd hivatalos átigazolási bejelentést is tett:

Az NB I legjobb védője 2023. június 30-ig írt alá a Honvéddal
Érdemes volt vízkeresztkor is óvatosan lebontani a karácsonyfát, hiszen még így az ünnepek végeztével is találhatunk alatta kellemes meglepetést, amelyet most meg is osztunk a szurkolókkal: Batik Bence 2023. június 30-ig hosszabbította meg a Budapest Honvéddal érvényes szerződését!

„Amellett, hogy a vezetőség dolgozik a csapat megerősítésén, arra is figyelünk, hogy megtartsuk az értékeinket, nem véletlenül hosszabbítottunk már most Bencével, hiszen hosszú távon szeretnénk vele együtt dolgozni – mondta az aláírást követően Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezető igazgatója. – Bence olyan játékos, aki nemcsak a pályán, azon túl is szerethető karakter, remek csapatember, és jó példa a többiek előtt, hiszen egy súlyos sérülésből felépülve is képes magas szinten teljesíteni, amit a szurkolóktól kapott elismerés is bizonyít. Szeretnénk támogatni Bencét a céljai elérésben, hogy eljusson oda, ahová minden focista vágyik és megkaphassa a megérdemelt válogatott meghívót. A Honvéd ehhez szeretne biztosítani minden lehetőséget és a megfelelő hátteret.”

Feczesin elutazott, de akár távozhat is - NB1.hu

 

Az új szerződését egyébént már ismét rövid hajjal szignózta Batik Bence, védőnk ugyanis levágatta a több mint egy éven keresztül növesztett hajkoronáját, szóval akár azt is írhatnánk, hogy új haj, új megállapodás,

„Nagyon boldog vagyok – kezdte a 26 esztendős védő, akit a szurkolók 2019 legjobbjának választották, míg a Nemzeti Sport osztályzatai alapján ő volt az ősz legjobb védője az OTP Bank Ligában. – Egy plusz kétéves szerződést írtam alá, amikor a Honvédhoz érkeztem, előbb a klub jelezte, hogy élne az opcióval, most pedig, noha még másfél év hátravan a megállapodásból, a vezetők úgy gondolták, már most szeretnének hosszabbítani. Örülök, hogy megegyeztünk, és ez csak még jobban megerősít abban, amit nemrégiben, a szurkolóktól kapott díj átvétele után is mondtam. Ez még csak az utam kezdete a Honvédban, a szerződéshosszabbítás is bizonyítja, hosszú távra tervezek a csapattal.”

A Ferencvárostól érkező és sérülése miatt sokat kihagyó védő gyakorlatilag újjászületett Kispesten, kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból, és szezonról szezonra egyre jobb játékkal rukkol elő, nem véletlen a szakember és a szurkolók dicsérete sem. Batik Bence hangsúlyozta, szeretné, ha trófeákat nyerne a Honvéddal (amit meg is érdemelne a klub és a drukkerei), szóval itt az ideje elkezdeni a serlegek gyűjtését.

„Otthonra leltem Kispesten, boldog vagyok a klubnál, és a szerződéshosszabbítás is remek visszajelzés a teljesítményemet illetően. Ritka, hogy már másfél évvel a megállapodás lejárta előtt hosszabbítanak egy játékossal, így még nagyobb a boldogságom, a vezetők és az edzőnk részéről is azt érzem, fontos szerepet szánnak nekem – folytatta Batik Bence, aki egyáltalán nem tekint teherként erre a fontos szerepre, és a felelősséget is élvezi. – Sőt, sokkal inkább plusz motivációt ad számomra ez a helyzet, nagyon szeretem, ha van rajtam felelősség. Nagyon hamar elkerültem otthonról, s volt egy edzőm, Apró Attila, akitől tizenhárom évesen tanultam azt meg, hogy a felnőtté válás azt jelenti, hogy felelősséget vállalsz a saját tetteidért. Ez a gondolat fontos szerepet játszik az életemben, egy-egy ilyen apró momentum is meghatározhatja az ember karrierjét.”

Batik Bence említette már, hogy szeretne még nagyobb sikereket elérni a Honvéddal – ami remélhetőleg személyes célját, a válogatott meghívót is magával hozza –, védőnk úgy véli, ha nem kezdjük olyan gyengén a bajnokságot, ahogy, akkor ott lehetnénk a második helyen a tabellán.

„Az első nyilatkozatomban is azt mondtam, nem azért érkezek Kispestre, hogy csak úgy ellegyek itt, hogy negyedik, vagy ötödik helyet szerezzek. Kupákat, bajnoki címet akarok nyerni a Honvéddal” – jelentette ki határozottan Batik Bence.

Legfrissebb híreink