Hasznos tapasztalatokról beszélt a vereség után a Honvéd mestere

Nagyon nehéz héten vannak túl.

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, 2-0-s első félidőt követően 2-3-ra kikapott a Honvéd az osztrák hetedik, SV Mattersburg elleni edzőmeccsén. Az első játékrészt követően viszont többen is lehetőséget kaptak azok közül, akiknek eddig nem sok játékperc jutott, így nem meglepő, hogy két arcát is megmutatta a csapat.
 
Supka Attila, a kispestiek vezetőedzője is azt hangsúlyozta a mérkőzést követően a klub honlapjának, hogy hasznos volt számukra ez a hét, és lehetőséghez juthattak a fiatalok is így, viszont a játékvezető felelősségét is felemlegette, mint döntő tényezőt.
 
– Nagyon nehéz héten vagyunk túl, rengeteget dolgoztunk, a hét elején három kőkemény tréningünk is volt, illetve egy felkészülési mérkőzésünk az U19-es csapatunk ellen, majd csütörtökön is folytattuk az edzéseket, pénteken meg jöhetett a Mattersburggal szembeni felkészülési mérkőzés– kezdte Supka Attila vezetőedző. – Az első félidőben nagyon jól futballoztunk, vezettünk kettő nullára, megvoltak a lehetőségeink arra, hogy esetleg még több gólt szerezzünk. Azokat a dolgokat, amelyeket kértünk a csapattól, azt viszontláttuk a pályán. A második félidő már nem volt olyan jó, függetlenül attól, hogy szerintem a tizenegyes nem volt az, a második gólnál pedig nem húzta be a partjelző a lest, ami kicsit befolyásolta a csapat játékát. Illetve a szünetben négy játékos lejött a kezdőcsapatból, lehetőséget adtunk a többieknek is, ezek azok a mérkőzések, ahol látszik, kell még fejlődniük a tehetséges gyerekeknek, és úgy gondolom, hogy a héten a fiatalok is jól dolgoztak velünk. A meccsen már picit fáradtabban mozogtak, de hasznos volt számukra ez a hét, amit az első csapattal töltöttek.
 
A Honvéd jó pozícióból várhatja a válogatott szünet végét, csak egy pont választja el őket a dobogótól. Az előrelépésben pedig rögtön a következő fordulóban reménykedhetnek, hiszen az előttük álló DVSC a második helyezett Vidihez látogat, ahol ha nem győz a Loki, máris visszacsúszhat. Az Újestnek pedig a kőkemény Paksi védelmet kell majd idegenben feltörnie, ahol szintén igaz, ha nem nyernek, visszacsúszhatnak. Eközben a Honvédnak a közvetlen mögöttük tanyázó, de biztos távolban lévő (7 pont) Mezőkövesd ellen kell majd megszerezniük a három pontot, ha előzni szeretnének.

Legfrissebb híreink