Haladás: 100 éves jubileum a ZTE-vel az NB II-ben?

A szombathelyi rejtélyes balhék nyomába eredtünk.

Forrás:

Jelenleg az utolsó helyen áll eddig megszerzett 5 pontjával a bajnokságban a Haladás, a 11. Puskás Akadémia is ennyi egységet gyűjtött, a 10. DVTK-nak eggyel több van.
 
Azt, hogy a Halinál nincs minden rendben az is jeli, hogy érdekes események zajlanak a csapatnál. Kezdődött azzal, hogy előbb a szurkolók elbeszélgettek a játékosokkal, majd az egyik drukkerekből álló közösség hétfőn arról adott jelzést a Facebookon, hogy lemondott a posztjáról Michal Hipp vezetőedző. Ezt a klub tegnap jelentette be, a mindig megszokott, „közös megegyezéssel történt az elválás” megjegyzéssel.
 
Tegnap újabb fontos esemény következett be, az elégedetlen ultrák kemény üzenetekkel lepték meg az elöljárókat, amiket viszont a kihelyezésük után valakik pillanatok alatt eltüntettek. 
 
Haladás vesszőfutásáról az nb1.hu a szombathelyi, csapat közeli informátoraival értekezett.
 
Elmondásuk szerint a problémák tavasszal kezdődtek, a vezetők tartoztak a játékosoknak a pontprémiumokkal, úgy tudják, a fizetésekkel is voltak gondok, de akkor még sikerült kiharcolni a bentmaradást. Az anyagi gondokon az segített, hogy a Haladás eladta egyik legnagyobb, ha nem legnagyobb ígéretét, Kiss Tamást a Puskás Akadémiának.
 
A helyzet tehát anyagilag normalizálódott, ám ez nem oldotta a feszültségeket, ezt jelzi, hogy a hírek szerint a minap Halmosi Pétert, a Hali ikonját, ittas vezetés miatt előállították a rendőrök. De az M4 Sport gólösszefoglalójában is volt már beszédtéma a Szombathelyen kialakult helyzet, akkor a vezérfonal még az volt a válogatott meccsek miatti szünet előtti beszélgetés során, hogy Király Gábort jobban meg kellene becsülniük a drukkereknek, még akkor is, ha hibázik.
 
A szakmai helyzet javítása miatt történt az edzőcsere is, a Hali vezetői azt próbálják így kihasználni, hogy ismét szünet van a bajnokságban, csak most a Magyar Kupa miatt, a Haladás az NB III-as Csepel otthonában lép majd pályára.
 
A Haladás drukkerei információink szerint a háttérben már bőven készülnek arra, hogy a klub jövőre ünnepli 100. születésnapját, ám attól tartanak, hogy az ősi rivális, ZTE elleni rangadók lesznek a fénypontjai a centenáriumnak, de csak a másodosztályban…

Legfrissebb híreink