Hadvezérek: megölheti egymás játékát a Kövesd és a Puskás – ELŐZETES

Kuttor telitalálat, Hornyák az ellenfél honlapján üzent.

Forrás:

Továbbra is a mezőkövesdi vezetők egyik legjobb húzásának azt tartjuk, hogy a tavasszal meghosszabbították Kuttor Attila vezetőedző szerződését. Erről a tervről egyébként már decemberben nyilatkozott az nb1.hu-nak Tóth László szakmai igazgató, aki elmondta, Kuttort szeretik, követik a játékosok, a vezetők meg hisznek az elképzeléseiben, módszereiben.

Nos, eddig olyan jól alakultak a kövesdiek meccsei, hogy kettőből kettőt megnyertek, és ez még akkor is megsüvegelendő teljesítmény, ha eddig a két újonc ellen meccseltek.

Most viszont igazi erőfelmérő vár a matyóföldiekre, mert ellenfelük, a Puskás Akadémia, sokak szerint akár arra is képes lehet, hogy a dobogós helyezésekért harcoljon (az nb1.hu továbbra is azt vallja, a Fradi és a Vidi aranyéremért zajló versenyfutásába egy csapat sem lesz majd képes beleszólni), többek között azért, mert a minőséginek ígérkező igazolások mellett, Hornyák Zsolt személyében ambiciózus, remek edzőt igazoltak, aki ugyanúgy képes megtalálni a hangot a nehézfiúkkal, mint Kuttor.

A két edző személye a garancia a kiemelten élvezetes, taktikai hadviselésre.

Kuttor kezdésként még a kaposvári, szaharai kalandjaikról értekezett, majd rátért az embert próbáló, ma esti feladatra:

 

„Igazán emberpróbáló feladatot jelentett ilyen időjárási körülmények között pályára lépni, ott pedig jól teljesíteni. Mert igenis jól teljesítettünk, aminek köszönhetően megérdemelten hoztuk haza a három pontot. Fontosnak tartom, hogy két győzelemmel tudtunk elindulni az új szezonban. Az örömünk akkor lenne ennél is nagyobb, hogyha az előttünk álló bajnoki is hasonlóképpen sikerülne. Az is biztos ugyanakkor, hogy a következő ellenfelünk is nehéz feladatot jelent, mivel a Puskás Akadémia az első két fordulóban máris bebizonyította, hogy jó erőkből álló, remek együttes. Mindezek tükrében, ezúttal is komolyan vettük a felkészülést a szombat esti találkozóra, amelyen természetesen ismét a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni. Ez ugyebár a három pontot jelentené, aminek megszerzése nem lesz egyszerű dolog, de mint mindig, ezúttal is arra fogunk törekedni, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, és kiszolgáljuk a közönségünket.”

 

Hornyák Zsolt vagányan, a matyóföldiek honlapján üzente mag a nagyérdeműnek, győzni mennek a fürdővárosba:

 

„Természetesen az eredmény miatt rendkívül csalódottak voltunk a Fehérvár elleni mérkőzés után, de már lezártuk a történteket, hiszen hétvégén újabb feladat vár ránk. A Mezőkövesd két győzelemmel kezdte a szezont, és hazai pályán nyilván ismét három pontot szeretne szerezni. Ellenfelünk rendkívül szervezett, ugyanakkor kreatív futballra jó képes csapat, roppantul nehéz dolgunk lesz ellene. Elemeztük a játékukat, tudjuk, mik az erényeik és a gyengéik, illetve, hogy mivel fordíthatjuk a magunk javára a mérkőzést, ugyanakkor csak abban az esetben lehetünk sikeresek, ha lényegesen jobban használjuk ki a helyzeteinket, mint múlt vasárnap a Fehérvár ellen. Mindkét csapatban megvannak azok a játékosok, akik egy villanással képesek eldönteni egy mérkőzést, ám úgy vélem, az nyer majd, aki nemcsak taktikailag, hanem akaraterő és csapatmunka terén is felül tudja múlni a másikat. Mivel a látványos futball híve vagyok, remélem, szórakoztató, jó mérkőzést lát majd a mezőkövesdi közönség, lehetőleg Puskás-győzelemmel.”

 

Benne van a meccsben, hogy a két remekül szervezett csapat megöli egymás játékát (ez viszont száraz, szakmai értelemben remek taktikai harcot jelent, ami nem a látványosság feltétlen hírnöke), meg az is, hogy jó sok góllal örvendeztetik meg a magyar futballbarátokat.

Legfrissebb híreink