Gyirmót-FTC: nüanszok után – reakciók

Csercseszov továbbra is hajthatatlan.

Forrás: Gyirmót FC

A 2021/22-es bajnokság végső fordulója a pillanatnyilag utolsó és már kiesett, illetve a bajnok egymás elleni csatájával folytatódik. Tét tehát már nincsen, legalábbis szakmai értelemben, de emberileg annál fontosabb a találkozó.

Mert nem mindegy a végig becsülettel, szervezetten és fegyelmezetten küzdő gyirmótiaknak, hogy utoljára, éppen az FTC ellen, milyen végső nyomot hagynak magukról, míg az FTC az aranyérem és a kupagyőzelem után is örömet szeretne okozni a szurkolótáborának, pláne azoknak a tagjainak, akik erre a meccsre is elkísérik a kedvenceiket.

Csertői Aurél, a Gyirmót vezetőedzője elmondta, hogy a kiesés miatt nincsen hurrá hangulat, de a srácai többször is bebizonyították, hogy tudnak küzdeni. Nehéz az FTC-t legyőzni, de szeretnék meglepni a bajnokot. Passzolnia kell mindennek ehhez, szerencse is kell, ugyanezeket meg ne lehessen elmondani a Ferencvárosról. A kiesés hosszabb értékelést érdemel, de nüanszokon múlt az NB I-es tagságuk.

„Ha bajnok szeretnél lenni, minden meccset komolyan kell venned, ezért nem tudnék külön egy meccset kiemelni a tavaszi idényből. Jó ellenfeleink voltak, a Kisvárda és a Puskás Akadémia is jó szezont teljesített, ám végül sikerült elérnünk a céljainkat, így jó érzésekkel pillanthatunk vissza az idényre. Ne feledjük el azonban, hogy még hátravan egy mérkőzés, ami szintén fontos, nem véletlen, hogy a győztes kupadöntő másnapján is edzettünk. Mi vagyunk a bajnok és kupagyőztes Ferencváros, muszáj ennek megfelelően teljesítenünk. A csapattól egyértelműen azt várom, hogy ha kell, kész legyen küzdeni a három pontért. Vannak sérültjeink és vannak néhányan, a válogatott játékosaink, akik a csütörtöki edzés után extra pihenőt kaptak, így már a Gyirmót FC ellen már nem lépnek pályára, azonban van elég futballistánk, így ez nem okozhat gondot. Szeretnénk győzelemmel befejezni a szezont!” - mondta Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC mestere.

Kezdés 14.45-kor.
 

Legfrissebb híreink