Guzmics hazatérése: megszólalt a védő NB I-es kérője

Hamarosan pont kerülhet az ügy végére.

Forrás:

Az nb1.hu is írt arról, hogy Guzmics Richárdot a Mezőkövesd csábítja. A rutinos védő jelenleg a Slovan Bratislava kötelékébe tartozik, de nem igazán tudott húzóemberré válni a szlovák csapatban.

Guzmics nemrég a weboldalunknak nyilatkozott az esetleges hazatérésről:

"Bevallom őszintén, amióta hazatértem Kínából, sokszor gondolkodtam már azon, hogy újra a hazai legfelső osztályban folytassam. (...) Az elmúlt időszakban komoly ajánlatot kaptam az egyik hazai klubtól, azonban másoktól is érkezett megkeresés otthonról, Lengyelországból pedig, amióta eljöttem onnan, minden átigazolási időszakban több csapat is megkeresett. Nagyon jó érzés ez számomra, mert úgy érzem, ezek szerint jó munkát végeztem.

Lassan hat éve játszom külföldön és úgy látom a magyar bajnokság is sokat erősödött. Mivel szerződésem már nincs menedzserrel, így Magyarországot illetően magam tárgyalok, míg külföld esetén, amennyiben menedzseren keresztül érkezik lehetőség, át fogom gondolni a lehetőséget, de őszintén bevallom, hazafelé kacsingatok már" - fogalmazott a futballista. 

 

Guzmics visszatérhet(ne) Magyarországra a Slovanból - EKSZKLUZÍV INTERJÚ - NB1.hu

 

Guzmics esetleges érkezéséről a mezőkövesdiek ezt a közleményt adták ki:

"Egyre több helyen lehet olvasni a találgatásokat, hogy a kiváló válogatott hátvéddel kapcsolatban áll klubunk. Az alábbi közleményben reagálni szeretnénk a felröppent hírekre. 

Az utóbbi időszakban több tárgyaláson van túl a Mezőkövesd Zsóry FC vezetősége, illetve a Guzmics Richárd menedzsmentje. Közel állnak a felek álláspontjai, a jövőhéten pont kerülhet az átigazolás végére. Bármi is lesz a tárgyalás eredménye, azt azonnal kommunikálni fogjuk hivatalos csatornáinkon.

A harminckét éves belsővédő pályafutása során eddig a Szombathelyi Haladásban töltött évek mellett külföldön futballozott. Kínai és lengyel kitérő után igazolt a Slovan Bratislava gárdájához. Összesen 168 NB I-es összecsapás szerepel neve mellett, melyeken védő létére szerzett három találatot és adott öt gólpasszt. A válogatottban 2012-ben debütált, azóta 28 alkalommal viselte a címeres mezt, többek között a 2016-os Európa-bajnokságon."

Érdekesség, hogy Guzmics egykoron Kuttor Attila csapattársa volt. Kuttor jelenleg a Mezőkövesdet irányítja. A tréner jó munkát végez a klubnál, amit bizonyít, hogy a kövesdiek jelenleg a második helyen állnak a táblázaton. 

Legfrissebb híreink